• Foto-2

 • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

 • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

 • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

 • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

 • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

 • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

116 ani de la înființarea Școlii Militare de Maiștri ”Amiral Ion Murgescu”

Scris de ligammm

La data de 8 octombrie 1897, prin Înaltul Decret nr. 3110, regele Carol I a aprobat “Regulamentul de funcţionare al Şcolii de submecanici şi submaeştri de marină”, instituţie care este precursoarea actualei şcoli şi care, la înfiinţare, îşi recruta elevii doar din fiii marinarilor din marina de război sau civilă şi din fiii de militari. Şcoala funcţiona la Galaţi, iar primul comandant al acesteia a fost numit comandorul Constantin Bălescu.

In perioada existenţei sale, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” a dat Marinei Militare şi Marinei Grănicereşti (actuala Poliţie de Frontieră) şi, în unele momente ale istoriei, şi Marinei Comerciale, peste 8000 de cadre medii care au demonstrat, prin înaltă ţinută şi profesionalism, ca au urmat cursurile unei instituţii de excepţie în peisajul învăţământului militar românesc.

La bordul navelor maritime şi fluviale, în secţii şi ateliere de reparaţii, în laboratoarele instituţiilor militare de învăţământ, la depozite şi subunităţi, maiştrii militari şi-au facut datoria, onorând profesia aleasă.

De aceea putem fi mândri de școala pe care am urmat-o, și în această zi de 08.octombrie 2013, la aniversarea a 116 ani de la înființare, să-i dorim Școlii Militare de Maiștri ” La mulți ani!” și ”La multe generații de tehnicieni valoroși ai Forțelor Navale și pe viitor!”

Comentarii(1)

 • Mihai Maioru

  Felicitari pentru intreaga activitate a lmmm si in special D-lui Mihailescu sufletul ligii ..

  Răspunde

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.