A fi soție de militar presupune, de multe ori, numeroase sacrificii. Atunci când spun ,,DA” la starea civilă se leagă, la fel ca jurământul militar, de viața cazonă. Fie că vor, fie că nu!
Și totuși… dragostea învinge. Nu de puține ori, militarul este la datorie și pierde multe din importantele momente ale vieții de familie. În aceste situații, soția îndeplinește un dublu rol. Ea trebuie să preia și rolul tatălui când acesta este plecat.
Soția de militar este o luptătoare, la fel ca soțul ei, chiar dacă luptă cu alte arme. Este omul din umbra formației, din spatele militarului, care întotdeauna îl sprijină și îl susține în ceea ce face. Fără ea, … este greu!
De ziua voastră, noi, militarii Batalionului de Protecție a Forței ,,Jderii”, care în acest moment ne aflăm la datorie în teatrul de operații din Afganistan, vă mulțumim din toată inima noastră pentru dragostea și sprijinul vostru, pentru puterea și răbdarea de care dați dovadă zi de zi și vă prețuim pentru tot ceea ce faceți pentru noi!
La mulți ani, stimate doamne!
Text: cpt. Andrei Vicol, plt.adj.pr. Lucian Irimia.
Foto: Arhiva personală a militarilor BPF
 

Leave a Reply