Prezența reprezentanților ligii la momentul sărbătoresc ZIUA REZERVISTULUI, în fapt un respectuos răspuns la la invitația adresată de către instituția prefectului, a însemnat pariciparea la o acțiune ce vine să dea o dimensiune și mai mare recunoașterii meritelor celor care și-au dedicat viața serviciului militar, iar în efectivul asociației noastre se regăsesc multe asemenea persoane. 

Ne bucură faptul că unul dintre reprezentanții ligii prezenți la sărbătoarea amintită, mai precis președintele asociației, domnul m.m.pr.(r) Banu Ion, a primit din partea organizatorului DIPLOMA DE EXCELENȚĂ (vezi foto de mai sus), prin acest document cu mare conotație sentimentală, domnului Banu apreciindu-i-se întreaga perioada cât s-a aflat în serviciul Forțelor Navale Române.Printre autorii de carte constănțeni se află și camaradul nostru de armă, profesie și asociație, domnul maistru militar principal (r) Dumitru Mihăilescu, genul literar abordat de domnia sa, cel puțin până acum, fiind umorul. Ce ne spune autorul, imediat după deschiderea cărții: Știu, sunt atâția oameni mult mai interesanți decât mine, dar eu, cel care nu am acceptat niciodată „injecția” în limbă pentru a mi se înmuia „clanța”, încerc, înzestrat probabil cu ceva mai multă îndrăzneală, să vă rețin atenția cu câteva întâmplări din propra-mi viață, întâmplări patronate de haz, acel dram de fericire necesar fiecăruia dintre noi, dar cu condiția de a nu ne fi născut obosiți și să fi dorit, pe mai departe, doar să ne odihnim!”

Coperta I a cărții HAZUL… un dram de fericire, o lucrare foarte bine primită de către cititori, mai ales de către cei care au avut un contact direct și îndelungat cu armata, ei regăsindu-se printre amintirile autorului.

 Autorul cărții în discuție, domnul Dumitru Mihăilescu, la masa de lucru din sediul ligii. Menționăm că domnia sa a fost președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină pe durata a două mandate de câte patru ani fiecare, 

iar acum, după ce statutul asociație nu i-a mai permis rămânerea în funcția de președinte în exercițiu, a fost onorat cu funcția de președinte de onoare.

 

 Pentru Clubul Amiralilor, asociație constănțeană cu care L.M.M.M. întreține foarte bune relații de colaborare, acordarea unor premii anuale a devenit o apreciată tradiție. Anul acesta, la data de 17 iunie, acțiunea decernării acestor importante premii s-a desfășurat în sala de protocol a Comandamentului Naval. Organizatorul, apreciind valoarea literară a cărții „HAZUL… un dram de fericire”, a decernat autorului Premiul Comandor Eugeniu Botez în domeniul publicisticii de marină.

Diploma primită, un adevărat simbol al respectului față de eforturile autorului în a prezenta în mod umoristic anumite aspecte din viața sa – foarte multe legate de activitatea din marina militară – nu poate decât să bucure, dar și să îndemne la noi realizări pe tărâmul scrierii de carte.

Leave a Reply