Instituit în memoria celui care a fost președintele ligii în perioada 1990-1999, premiul „Miron Domnaru” se acordă camarazilor de asociație care contribuie, prin activitatea lor profesională, spirit civic și atașament dovedit față de ligă, la creșterea valorii existenţiale a ligii. Decernarea onorantului premiu, activitate precedată de două etape de selecție, se face anual cu ocazia aniversării asociației.

Conform hotărârii adunării generale, anul acesta, premiul s-a acordat unui singur membru al asociației care face parte din segmentul maiștri militari de marină în activitate. În urma nominalizărilor făcute și a analizei atente a membrilor comitetului executiv, cel care a îndeplinit criteriile cerute pentru acordarea premiului pentru anul 2014 s-a dovedit a fi M.m.pr. Oprea Ovidiu.

Concepută de către membrii Consiliului Director și realizată de către o firmă particulară din Constanța, această plachetă omagială i-a fost înmânată domnului maistru principal de către președintele Ligii, domnul M.m.p.(r) Emil Olteanu”.

Deși sunt convins că există o mulțime de alți maiștrii militari care ar merita acest premiu, trebuie să vă mulțumesc pentru onoarea de a fi alături de oameni al cărui crez este datoria față de arma pe care o respectă și pe care o iubesc, datoria față de patrie, dar mai ales onoarea de a sluji în Marina Militară.

One Response

  1. Am participat la Adunarea Generala si am inteles ca s-a hotarat, ca in fiecare an, premiul MIRON DOMNARU sa fie acordat unui membru LMMM ce apartine unui segment de personal din armata (Maistri militari de marina, subofiteri, gradati profesionisti si civili).
    Stim ca s-a renuntat la acordarea a mai multor premii intr-un an pentru motivul ca plachetele sunt scumpe si bugetul LMMM nu ar putea suporta costurile… oare?!?
    Intrebarea este:
    De ce nu se premiaza si membri LMMM care nu sunt maistri de marina?!? ei nu platesc cotizatii?
    Anul trecut a luat acest premiu un maistru militar, anul acesta la fel…. credeti ca procedati corect fata de ceilalti membri ai ligii? Fiind membru LMMM si fost premiat (anul 2012), voi critica acesta situatie in prima sedinta deschisa a ligii. Daca nu se va corecta aceasta situatie, voi lua legatura cu toti SGP-ii din liga si in semn de protest ne vom da demisia.

Leave a Reply