• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Antrenament pentru Ziua Marinei

Scris de ligammm

Astăzi, 13 august a avut loc un antrenament complex care face parte din seria de evenimentele dedicate Zilei Marinei si a cuprins mai multe etape susținute de toate forțele din marina militara, aflată în dispozitiv în fața Comandamentului Flotei.

La exerciții au luat parte avioane de luptă MIG 21 Lancer, elicoptere Puma navale, dar și unități ale Poliției de Frontieră. De asemenea, nava Antares, cea mai noua nava din flota GSP, a jucat rolul unei nave atacate de pirati. Asupra ei au apărut elicoptere și RIB-urile fortelor speciale, care au acționat pentru eliberarea navei și a ostaticilor.

Un alt moment spectaculos, este defilarea bricului Mircea cu marinarii la front pe vergi și al velierului Adornate, nave participante la ultima editie Black Sea Tall Ships, dar și a monitoarelor de Dunăre, nave joase, dar cu mare putere de foc.

 La bordul Fregatei Regina Maria s-au desfășurat exerciții de apuntare al unui elicopter, de stingere a unui incendiu sau de salvare si recuperare a unui om cazut in apa, exercitii care s-au putut filma de către mass media aflata la bordul navei.

Ca moment inedit, anul acesta la festivitatile dedicate Zilei Marinei, vor participa si marinarii americani Un element de noutate pentru exercițiile de anul acesta va fi reprezentat de o secvență dezvoltată a exercițiilor de luptă împotriva pirateriei navale și împotriva traficului ilegal de persoane pe mare. De asemena, anul acesta avem alături de noi marinarii militari americani care vor face parte cu nava lor din dispozitivul nostru“, a declarat lt. Col. Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt din cadrul Statului Major al Forțelor Navale.

                                                                                                                             M.m.p. Ovidiu Oprea

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.