• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

CUPA TOMIS – FESTIVITATEA DE PREMIERE

Scris de Eremia

Liga Maiştrilor Militari de Marină în colaborare cu Muzeul Marinei Române a organizat zilele acestea, Expoziţia – Concurs de modelism „CUPA TOMIS” – ediţia Maritimo. Competiția s-a desfășurat în perioada 06-16 august 2016.
După ce timp de mai multe zile au avut loc: înscrierea concurenţilor şi poziţionarea exponatelor pe categoriile de concurs, deschiderea oficială a expoziţiei concurs, ateliere de măiestrie precum: „Marinărie”, „Matelotaj”, „Blindate”, „Aviaţie” și „Diorame”, au urmat briefingul și jurizarea modelelor și, desigur afișarea rezultatelor și soluţionarea contestaţiilor. Și pentru că toate au un sfârșit, marți, 16 august, începând cu ora 10.00 a avut loc festivitatea de premiere, urmată, de la ora 12.00 de ridicarea machetelor. Dar, așa cum au precizat reprezantanții Ligii Maiştrilor Militari de Marină, competiția nu se va opri aici, ei deja au început să se preocupe de organizarea celei de-a treia ediții, în anul 2017.
De altfel, domnul Ovidiu Simionescu, unul din oamenii de bază ai evenimentului și unul din organizatorii competiției, face un foarte frumos rezumat al celor 10 zile: „Ediția a II-a a Expoziției-concurs CUPA TOMIS s-a încheiat! Muzeul Marinei Române a fost și de această dată gazda ospitalieră a acestei manifestări organizate de Liga Maiștrilor Militari de Marină, expoziția ampla de machete din cele doua săli, demonstrațiile cu navomodele radiocomandate la bazinul din curtea muzeului, expunerile legate de activități specifice, marinărești, având condiții optime pentru desfășurare, în beneficiul publicului vizitator. Cu un numar de peste 60 de participanți din țară dar și de peste hotare și cu peste 350 de exponate, această ediție s-a dovedit fără îndoială, un succes, această manifestare având toate șansele să devină o tradiție aici, la malul mării. Cu regretul că cele zece zile pe parcursul cărora CUPA TOMIS s-a desfășurat, au trecut foarte repede, nu putem decât, sa ne îndreptăm gândurile către următoarea ediție a Expoziției-concurs de modelism CUPA TOMIS, cea de a III-a! Tuturor celor implicați în organizare, un sincer: Mulțumesc! Și pentru viitor: Cart bun! ”

https://www.facebook.com/Muzeul-Marinei-Romane-367011470063999/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.