• Foto-2

 • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

 • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

 • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

 • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

 • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

 • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Liga Maiștrior Militari de Marină merge la Chișinău în Republica Moldova ! 31 mai – 3 iunie 2019

Scris de Eremia

  Excursie in Republica Moldova 31 mai – 3 iunie 2019 –

 Informare si program

PRET/persoana : 160  EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single : 50 EURO

PROGRAMUL CIRCUITULUI

ZIUA 1 ( Vineri) : CONSTANTA – CHISINAU (465 KM)

Plecare din Constanta la ora 07:00, pe traseul Constanta – Buzau – Focsani – Bacau – Iasi – Chisinau. Sosire in Chisinau si cazare la hotel Vila Verde  sau Manhattan 3*. Pornim intr-un Tur de oras introductiv (partial pietonal). Incepem, pe stradute, pe langa “Turnul de Apa”, care gazduieste Muzeul de Istorie a Orasului Chisinau, indreptandu-ne spre Gradina Publica “Stefan cel Mare si Sfant”. Aici vom strabate Aleea Clasicilor si vom patrunde, trecand pe langa statuia-simbol a domnitorului Moldovean, catre Piata Marii Adunari Nationale, unde vom regasi sediul Guvernului Republicii Moldova, Portile Sfinte si Catedrala Nasterii Domnului.Vom strabate apoi, o parte din bulevardul central stefan cel Mare si Sfant, trecand pe langa Primaria Chisinaului, Posta Centrala, Sala cu Orga si Teatrul National “Mihai Eminescu”.
Timp liber dedicat marilor “tentatii” de shopping: ne vom ocupa de cei de acasa, achizitionand celebrele bomboane Bucuria ori nu mai putin renumitele coniacuri moldovenesti sau alte delicatese locale.
Optional – Cina la Restaurant “ La placinte”

 

ZIUA 2 ( Sambata) : CHISINAU – ORHEIUL VECHI – CRICOVA – MANASTIREA CURCHI -CHISINAU ( 180 km)

 

Dupa mic dejun plecam spre Cramele Cricova, “ORASUL SUBTERAN” unde facem turul celui mai mare orasel subteran din lume -  aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru intreg procesul de fabricatie al vinurilor linistite si al spumantului Cricova, realizat dupa metoda clasica Dom Perignon – Champenoise. Vom admira colectia de vinuri apartinand personalitatilor politice care au vizitat Rep. Moldova, de la ai nostri Traian Basescu sau Klaus Johannis, pana la Angela Merkel,, Donald Tusk sau Vladimir Putin, care chiar si-a serbat a 50-a aniversare in beciurile Cricova.

 

 

     Pentru vizitare ne vom imbarca in masinute electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit Chisinaul, iar apoi vom degusta 4 tipuri de vin, asezonate cu placinte traditionale moldovenesti. (Pachet vizitare + degustare 4 vinuri + gustări – 30 Euro – Optional)
    Apoi,ne indreptam spre Complexul muzeal ORHEIUL VECHI - cel mai important sit cultural in Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniul UNESCO. Aici vom face vizita satului Butuceni si a manastirii sapate in piatra, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidator raul Raut si peisajul fantastic al defileului sapat de acesta in calcarele sarmatice.
   
Servim pranzul  intr-o pensiune agroturistica traditionala de familie, in satul Butuceni, aflat in aceeasi rezervatie a Orheiului Vechi. Aici vom lua contact cu ospitalitatea localnicilor si vom gusta mancare traditionala moldoveneasca, descoperind astfel diferentele culinare intre cele doua maluri ale Prutului. (Tarif pranz – 17 euro, Optional)
     Ultimul obiectiv al zilei este
Manastirea Curchi, fondata in anul 1773. La Curchi intalnim una dintre cele mai frumoase manastiri din Basarabia, care ne va incanta cu cele cinci biserici ale sale si ne va uimi cu povestea sa tumultoasa si transformarile prin care a trecut in perioada sovietica.
    Intoarcere spre Chisinau. Timp liber pentru restul serii. Seara,
optional, mergem la restaurantul “Vatra Neamului” (sau asemanator) pentru o cina cu muzica populara romaneasca.

 

 

ZIUA 3 ( Duminica) : CHISINAU – CASTEL MIMI – CRAMELE MILESTII MICI – CHISINAU ( 200 km)

Dupa mic dejun, plecam  spre Castel MIMI - o nestemată a turismului viticol basarabean. Primul Castel din Moldova, din origine consacrat vinificatiei, posedă o istorie bogată în evenimente care au condus în final la crearea unor vinuri desavarsite. În timpului turului ne plimbam prin curtea, gradinile si pivnitele castelului, unde vom descoperi povestea din spatele unicului chateau din Moldova. Vizitam apoi  sectia de producere, unde sunt expuse cele mai performante utilaje, folosite la crearea vinurilor de inalta calitate.( Pret vizitare + degustare 5 vinuri + gustări – 30 euro – Optional )

Continuam drumul catre Caremele Milestii Mici . Republica Moldova a obtinut titlul de “ţara cu portile deschise în paradisul vinului”,deoarece producerea vinului este indeletnicirea de baza a moldovenilor. Oricine intra aici este binevenit. Departe de hotarele republicii este bine cunoscută, apreciată şi iubită producţia Combinatului de Vinuri de Calitate “MILEŞTII MICI”, cel mai vechi loc de păstrare a “băuturii sacre”. Loc ce pastreza   minunea de la Milestii Mici.( Pret vizitare excursie + masa + degustare 5 vinuri – 33 euro – Optional ) )

Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.

 

 

 

 

ZIUA 4 ( Luni) : CHISINAU– MANASTIREA CAPRIANA - CONSTANTA (465 KM)

 

Mic dejun. Pornim spre casa. Pe drum,  vom explora mai mult zona rurala a Republicii Moldova si vom fi surprinsi cum zona deluroasa a tarii ascunde adevarate bijuterii arhitecturale. Pe traseu oprim la Manastirea Capriana, fosta resedinta a Mitropoliei Basarabiei, singura ctitorie sfanta a lui stefan cel Mare care mai sta astazi in picioare. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul spre Constanta, unde vom sosi seara, in functie de formalitatile vamale si trafic.

 

PRET/persoana : 160  EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single : 50 EURO

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat (standard international) conform itinerariului;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Chisinau;
 • excursii si vizite conform programului;
 • insotitor roman de grup.

 

 

NU SUNT INCLUSE:

 • excursiile optionale mentionate in program.
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • asigurarea medicala de calatorie;
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie.

 

GRUP MINIM: 40 PERSOANE

Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu  EURO/persoana

Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu  EURO/persoana

 

CONDITII FINANCIARE:

 

TERMENE DE PLATA:

30% din pretul pachetului turistic la inscriere;

60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;

20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;

⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;

⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;

⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;

⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

 

 

 

OBSERVATII:

 • DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
 • cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
 • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 •  conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
 • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu randul doi de banchete (locurile 5-6 pe partea stanga, 7-8 pe partea dreapta);
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.