• Foto-2

 • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

 • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

 • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

 • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

 • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

 • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Măiestria se „cultivă” de la vârste fragede

Scris de ligammm

     Miercuri, 12 august 2015, în cadrul manifestărilor din programul expoziţiei-concurs de modelism „Cupa Tomis”, organizată de către Liga Maiştrilor Militari de Marină în colaborare cu Muzeul Marinei Române, au avut loc două activităţi, după cum urmează:

     15.00 – 16.00 Atelier de măiestrie, domeniul Marinărie şi Matelotaj, instructori M.m. Romeo Pascu şi      M.m. Valentin Luca;

     16.00 – 17.00 Atelier de măiestrie, domeniul modelism, îndrumător Ovidiu Simionescu;

            Aceste activităţi au avut ca public „ţintă” Cercetaşii României, copii interesaţi şi destoinici având vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, pe care îi privim ca pe nişte discipoli dornici să înveţe de la maeştrii lor, în speţă Romeo Pascu, Valentin Luca precum şi Gabriel Eremia împreună cu Ovidiu Simionescu, cei din urmă fiind de facto sufletul organizării acestei expoziţii-concurs.

      Maiştrii militari Romeo Pascu şi Valentin Luca au captat de la început atenţia auditoriului cu o prezentare Power Point despre viaţa la bordul bricului „Mircea”, dezvăluindu-le multe aspecte şi activităţi care au loc la bordul navei emblemă a Forţelor Navale. Totodată le-au prezentat o serie întreagă de instrumente folosite pentru navigaţie.

     Odată atenţia captată, s-a continuat cu o lecţie demonstrativă cu caracter interactiv privind învăţarea celor mici în realizarea unor noduri marinăreşti. Cu mare bucurie am constatat că deşi timpul prevăzut pentru această activitate era la sfârşit, cei mici nu mai puteau fi opriţi din dorinţa lor de a învăţa cât mai multe noduri şi ar mai fi stat în continuare.

     A doua activitate din program a fost „dirijată” de către  Ovidiu Simionescu, care i-a iniţiat pe cei mici în tainele frumoasei pasiuni numită modelism, pasiune ridicată de mulţi dintre modelişti la nivel de ARTĂ. Cu privire la această activitate nu mai adaug nimic, ci doar reproduc cuvintele lui Ovidiu Simionescu: „O activitate de cercetare împreună cu Cercetaşii României în lumea modelismului. Cum se face, de ce şi pentru ce? A fost una dintre activităţile programate în cadrul manifestării „Cupa Tomis”prin care s-a încercat popularizarea activităţilor tehnico-aplicative atât de benefice pentru formarea unui tânăr şi a personalităţii acestuia. Chiar daca un singur copil dintre cei prezenţi devine interesat de acest domeniu, de acest hobby fabulos al modelismului, fiind impulsionat de îndemânarea şi talentul sau nativ, efortul nu a fost zadarnic pentru noi, privilegiaţii practicanţi ai acestor activităţii. Iar pentru acel copil este un câştig, un avantaj determinat de toate calităţile pe care le implica modelismul: îndemânarea, gândirea logică, răbdarea, stăruinţa în a realiza un ţel şi dorinţa de autodepăşire. Nu-i puţin lucru!”

     În încheiere putem afirma că a fost o zi plină, cu activităţi care s-au bucurat de un real succes şi ne dorim ca şi în zilele următoare activităţile să aibă tot atât succes ca şi până acum. Vă invităm cu drag să vizitaţi expoziţia de modelism de la Muzeul Marinei Române până pe data de 16 august 2015, iar noi, organizatorii ne dorim ca la sfârşit să putem spune cu mâna pe inimă „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ”

Comentarii(1)

 • Mihailescu Dumitru

  Din păcate camarazii noștri de asociație -și aici mă refer la cei care au calculatoare și navigă pe internet (cel puțin așa afirmă dumnealor), nu se schinchisesc nicicum să facă un oarece comentariu – indiferent care a fost activitatea desfășurată de ligă și care a fost nivelul de receptare a acesteia. În privința concursului-expoziție chiar că aveați ceva de spus domnilor, pentru că punerea în practică a acestui proiect, inițiatorul principal fiind maistrul militar Gabriel Eremia, a stârnit mari bucurii dar și ceva… invidii!. Jocurile pe net și discuțiile (uneori trăsnite și împotriva oricăror reguli gramaticale!) se pare că ocupă prea mult din timpul afectat computerului. Să greșesc eu oare?!?

  Răspunde

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.