• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

MESAJ ANIVERSAR ADRESAT REDACȚIEI ZIARULUI „TIMONA” CU OCAZIA ÎMPLINIRI A 19 DE ANI DE APARIȚIE

Scris de ligammm

        Astăzi, mai mult ca oricând, oscilațiile gustului se măsoară în raport cu perturbațiile survenite pe planul existenței sociale, aspect ce nu ocolește în niciun fel opera individuală sau colectivă, indiferent de dimensiunea sa.

        Publicația „TIMONA”, în fapt o operă colectivă cerută de un anume public, a răspuns de-a lungul timpului anumitor necesități în materie de gust, a răspuns anumitor preocupări spirituale comune unui grup social bine determinat și conturat în spațiul profesional, chiar dacă acest grup nu totdeauna s-a dovedit a fi omogen, fiecare individ având exigențe și preferințe proprii, în acord sau în dezacord cu ale altora.

       Guvernată de bravi timonieri-condeieri, această publicație a Ligii Maiștrilor Militari de Marină a fost tot timpul în consonanță cu comportamentul publicului cititor, știind, în cele mai frecvente cazuri, să interpreteze corect capacitatea acestuia de a reacționa în fața unui produs spiritual determinant.

       Publicația „TIMONA” s-a dovedit a fi a tuturor celor care iubesc profesia de marinar, iar contextul social în care a apărut de-a lungul celor 19 ani producând valuri sau liniștind agitata mare de cerneală, a condiționat-o integral.

      Aprecierile L.N.R. Filiala București, privind prezența acestei îndrăgite publicații în peisajul presei de sorginte marinărească, conținutul, precum și estetica sa sunt absolut obiective și nicidecum un gest de circumstanță la care s-a apelat cu ocazia unui anume moment conjunctural. Universul moral al celor care i-au dat și, sperăm, îi vor da viață Timonei, cultura și conștiința estetică care îi caracterizează pe acești oameni, formează un grup de elemente determinante pentru noi, cei cei care îi răsfoim paginile număr de număr.

       La moment aniversar, îți acceptăm și apreciem valoarea ție, revistă a tehnicienilor marinari, tu care în actuala dimensiune spirituală reușești să suprapui noul și frumosul cu eleganță și rafinament.

            La mulți „TIMONA” Cinste cui te-a făurit și te făurește!

CONSILIUL DIRECTOR AL L.N.R. FILIALA BUCUREȘTI

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.