• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Pensie lunga camarade !

Scris de Eremia

În viața personală a M.m.p Nicușor Martin, a familiei Martin cît și a marii familii MĂRĂȘEȘTI apar atât lucruri bune dar și triste.

Bune pentru că M.m.p Nicușor Martin a avut o carieră militară demnă de dat exemplu tinerilor din Forțele Navale și tristă că echipajul “Bătrânei Doamne ” pierde un marinar deosebit.

Începând cu data de 15.03.2020 orele 00.00 M.m.p Nicușor Martin v-a bate ultimul gong la clopotul schelei de protocol, se debarcă de pe puntea  Fregatei Mărășești supranumită și “Bătrâna Doamnă ”  și se ambarcă pe puntea navei “Pensionare “.

Să îi urăm pensie lungă, sănătate, bucurii și realizări alături de cei dragi.

Pe actualul pensionar Nicușor Martin,  îl știu chiar din anul absolvirii examenului de admitere la Școala Militară de Maiștri de Marină lucru realizat în 1989. Fiindu-i  comandant de pluton, am avut ocazie ca împreună să executăm patrulări dar și pază la obiectivele din Constanța pe timpul Revoluție din decembrie 1989.

Din vara anului 1990 drumurile noastre s-au despărțit, eu am fost înaintat la primul grad de maistru militar de marina, M.m. clasa a IV-a, și repartizat la bateria de rachete navale în Mangalia. Timpul ne-a ținut aproape și din 1994, chiar de mărțișor, drumurile noastre

s-au întălnit. De data aceasta la bordul Navei Amiral a Flotei Militare Române, de la vremea respectivă , Distrugătorul Mărășești, unde am devenit colegi de muncă, încadrând grupul AK 630, dar și în cabină.

 Datorită unei conjuncturi obiective, ultimul sosit  adică eu, am fost detașat pentru scurt timp care până la urmă a fost definitiv, la instalația AK 726.  Nicușor fusese mutat la D111 cu 3 luni mai devreme, deci avea vechime mai multă la bordul navei.

Acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim amici și apoi prieteni la cataramă (nu catarama de la centura ținutei militare care strălucea 365 din 365 de zile).

Cu fostul maistru militar și actualul pensionar am străbătut mii de mile marine pe mările și oceanele lumii. Am împărțit și bune și mai puțin bune, chiar la un moment dat, am candidat amândoi pentru aceeași funcție în noiembrie 2009. La concurs, valul mai puternic a depărtat barca lui Nicușor de dana numită “Șef echipaj la fregata F111”, dar chiar și așa am rămas aceeași buni prieteni și camarazi de armă.

Visul maistrului militar principal Martin s-a îndeplinit la data de 31.12.2016, când i-am predat fluierul și cangea funcției de șef echipaj, funcție pe care o ocupă până la data de 15 martie 2020.

Sănătate și pensie lungă Nicușor!

Să nu uităm de mica sa familie, căci de marea famile Mărășești  am tot amintit.

 Fără sprijinul soției iubitoare Ionela, nu ar fi putut întemeia o familie deosebită.

Ionela Martin este cea care i-a acceptat cu bune dar și cu rele tot ceea ce aduce o carieră de marinar militar. I-a dăruit un fiu care acum este student în anul IV la Academia Navală Mircea cel Bătrăn din Constanța un viitor ofițer al Forțelor.Navale Române.

  Așchia nu sare departe de trunchi!

  M.m.p.(r) Cristian Cișmașu

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.