• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Timișorenii și sibienii salută marinarii români…

Scris de ligammm

Liga Maiștrilor Militari de Marină a fost „părtașă” la două acțiuni interesante, ambele având ca scop promovarea tradițiilor marinărești și în alte locuri ale țării, nu numai în orașele port la Dunăre  și Mare. Este vorba de orașele Timișoara și Sibiu, unde expoziţiile de navomodele, panourile cu fotografii din activitatea marinarilor militari români, atelierele interactive de noduri și lucrări specifice marinărești au creat o atmosferă de sărbătoare, marcând astfel și pe aceste plaiuri Ziua Marinei și a Lucrătorului Portuar. La Timișoara, a încântat prezența celor 15 marinari militari,  printre aceștia aflându-se și doi reprezentanți ai ligii, maiștri militari Dorin Linea și Costel Crăciun – adevărați artiști atunci când e să discutăm despre realizarea de noduri marinărești sau alte lucrări de matelotaj. Concertul de fanfară, o perdea muzicală superbă pentru cei peste o sută de timișoreni prezenți la ineditul eveniment, a făcut ca totul să se desfășoare într-o atmosferă superbă, fapt ce l-a determinat pe domnul Dan Diaconu, viceprimarul orașului, să precizeze: A trecut un timp îndelungat de când vapoare comerciale au trecut pe Bega. Suntem însă astăzi în postura fericită de a spune că  că anul viitor, de Ziua Marinei, vom avea ambarcaţiuni pe Bega… Așa să fie, domnule viceprimar, pentru că sportul nautic sau orice altceva legat de apă și de slujitorii ei atrage, dând valoarea meritată profesiei de marinar… De la Timișoara, acolo unde anul acesta s-a marcat cât se poate de bine și de frumos Ziua Marinei, „vinovații” principali fiind edilii orașului, conducerea S.M.F.N., a Comandamentului Naval și a L.M.M.M., precum și domnul Dan Lucian, antrenor al Clubului Navomodeliștilor Timișoreni, mai putem preciza faptul că mâinile îndemânatice ale maiștrilor militari Dorin Linea și Crăciun Costel i-au făcut deosebit de curioși pe cei prezenți, copiii, în special, fiind încântați de frumusețea și rapiditatea cu care brățărilor tricolore era confecționate din saulă direct pe măinile lor. Presa locală a ținut să specifice faptul că anul acesta a fost cel de-al cincilea  în care Ziua Marinei se sărbătoreşte la Timişoara, pe malul Begăi, primul canal navigabil din România. Așa o fi, însă din punctul nostru de vedere, anul acesta a fost cu totul altceva.

       În privința marcării momentului Ziua Marinei la Sibiu, această acțiune, susținută de L.M.M.M. cu diverse fotografii și obiecte reprezentative, a avut ca principal organizator Cercul Militar din localitate, precum și pe domnul Nicolae Rodean, un sibian îndrăgostit de marină, dar și un navomodelist de excepție, care ne-a cerut sprijinul cu mult timp înainte de desfășurarea acestui eveniment. Acolo, la Sibiu, multitudinea de panouri informativ-fotografice a dat posibilitatea publicului vizitator să-și contureze o imagine cât mai la obiect în privința activității marinarilor români la bordul cetăților lor plutiotare, vedeta principală fiind, așa cum e normal să fie, nava-școală „Mircea”. De asemenea, prezentarea fotografiilor cu referire directă la activitatea Ligii Maiștrilor Militari de Marină, dar și a câtorva dintre obiectele reprezentative confecționate de această asociație socio-profesională, au constituit, după afirmațiile atât ale organizatorilor, cât și ale multora dintre vizitatori, un punct de atractivitate în plus.

       Mulțumim pentru găzduire timișorenilor și sibienilor. Felicitări organizatorilor. Să ne revedem la anul, poate cu bucurie și mai sporită…

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.