Statul Major al Forţelor Navale

18 noiembrie 2013

Persoană de contact : lt.col. Corneliu Pavel
  Telefon: 0744.359.518

Comunicat de presă nr. 82                

Şeful Statului Major al Forţelor Navale Române, viceamiralul dr. Aurel Popa a primit vizita omologului său francez, amiralul Bernard Rogel, care se află în perioada 16-19 noiembrie, într-o vizită oficială în România.

Agenda întâlnirii a cuprins subiecte referitoare la planificarea în comun a exerciţiilor navale, schimburile de experienţă ale personalului ambarcat, cooperarea la nivelul instituţiilor de învăţământ de marină, prin efectuarea de stagii ambarcate ale cadeţilor şi tinerilor ofiţeri la bordul navelor, precum şi prin realizarea schimbului de instructori şi studenţi între academiile navale ale celor două ţări.

Amiralul Bernard Rogel a fost primit astăzi şi de şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, prilej cu care a fost analizat stadiul cooperării din domeniul naval, pe durata participării în comun la operaţii NATO, precum şi a direcţiilor de acţiune pe viitor.

Delegaţia franceză se va deplasa la Constanţa, unde va vizita fregata „Regele Ferdinand” şi Nava-Şcoală „Mircea”.

Vizita contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi identificarea unor noi oportunităţi şi domenii de cooperare între cele două marine.

 

 

Compartimentul informare şi relaţii publice

No images found.

Leave a Reply