15 august 2014 – zi foarte bine întipărită în mintea și sufletul românului. Zi de sărbătoare , care în calendarul ortodox semnifică Adormirea Maicii Domnului , și în care marinarii români își aniversează ziua. Respectând o tradiție îndelungată, veche de 112 ani, marinarii au ținut să marcheze trecerea acestei zile prin organizarea unei impresionante festivități.

Evenimentul s-a desfășurat pe faleza din faţa Comandamentului Flotei debutând cu ceremonialul ridicării pavilionului, geacului şi Marelui Pavoaz la catarg în timp ce au fost trase 21 de salve de tun şi a continuat cu deschiderea oficială a festivităţilor .

Pe parcursul festivității, au putut fi admirate navele ancorate travers de Comandamentul Flotei, desfășurându-se în același timp o serie de exerciții demonstrative din tot spectrul de activitate a Forțelor Navale Române.

Ca de fiecare dată, uniformele marinarilor, impecabile de altfel, au atras privirile spectatorilor, inclusiv a celor mici care au fost fascinați de acestea, fascinația aceasta venind din acel respect pe care vrem, nu vrem, îl purtăm oamenilor în uniformă oricât s-ar strădui unii să-l ponegrească.

Leave a Reply