În spiritul tradiției ultimilor ani, sâmbătă 09 august 2014, porțile Portului Militar Constanța s-au deschis larg pentru a primi vizita miilor de turiști și localnici care au profitat de această ocazie pentru a vizita navele militare ale Forțelor Navale.

            Cu acest prilej, vizitatorii au avut ocazia de a vedea – unii pentru prima oară – tehnica militară expusă pe dana militară, de a vizita toate tipurile de nave militare acostate în Constanța precum și elicopterul Puma navalizat prezent și acesta pe dană pentru a fi vizitat.

Pe lînga toate acestea, atmosfera a fost întreținută de ansambluri folclorice, de Fanfara Forțelor Navale, de multitudinea jocurilor și concursurilor cu specific marinăresc, organizate de către gazdele primitoare ale acestei zile – marinarii militari români.

Nu trebuie omis faptul că pe dană au fost instalate standuri de prezentare ale ofertei educaționale din domeniul Forțelor Navale, printre care cu mândrie amintim și standul Școlii Militare de Maiștri ai Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”, stand care, ca în fiecare an de altfel, a găzduit și exponatele reprezentative ale Ligii Maiștrilor Militari de Marină.

Leave a Reply