Mesajul Şeful Statului Major General General Nicolae-Ionel CIUCĂ
La 25 octombrie, românii aduc cinstire solemnă celor care au luptat și s-au jertfit secole la rând pentru apărarea națiunii și statului român, dar se îndreaptă cu recunoștință, în egală măsură, către militarii aflați azi sub arme.
Acum, la ceas aniversar, mă adresez cu deosebit respect militarilor noştrii aflați în misiuni în afara granițelor ţării, departe de cei dragi. Aprecierile constante ale aliaților şi partenerilor sunt expresia excelentei dumneavoastră conduite profesionale şi a capacității de asimilare a practicilor militare internaționale, ceea ce ne conferă un sentiment de mândrie şi satisfacție.
Nu putem vorbi de performanțele şi prestigiul Armatei României, fără a ne întoarce cu recunoștință către cei căzuți la datorie în acțiuni militare. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Militarilor răniți şi urmașilor camarazilor plecați prematur dintre noi le transmit tuturor urări de sănătate și asigurările mele că vom fi în continuare aproape de ei, pentru a cinsti împreună memoria celor care ne veghează acum din înaltul cerului.
Gândurile mele se îndreaptă, totodată, către personalul militar şi civil aflat în ţară, care, prin profesionalismul său, asigură capacitatea operațională a unităților, marilor unități şi comandamentelor, contribuind astfel la menținerea instituției militare la cea mai înaltă cotă de încredere pe care o are în percepția publică.
Vă felicit pe toți şi vă transmit îndemnul camaraderesc de a fi perseverenți, optimiști şi creativi, să țineți pasul cu evoluțiile în domeniul militar, să vă îndepliniți misiunile așa cum vă cere țara şi să promovați cu demnitate valorile, cultura şi tradițiile militare şi naționale!
Astăzi de Ziua Armatei României, vă urez multă sănătate, putere de muncă şi realizări profesionale şi personale, dumneavoastră şi familiilor care ne înțeleg, ne sprijină şi se roagă pentru noi.
La mulţi ani!

#MAPN #sefSMG #SMG #ArmataRomaniei #ZiuaArmateiRomâniei #25Octombrie

Leave a Reply