• Foto-2

 • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

 • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

 • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

 • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

 • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

 • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Adio, bravi camarazi!

Scris de ligammm

Atunci când Dumnezeu se hotărăște brusc să ia de lângă noi o persoană dragă, inevitabil ne întrebăm: „DE CE?”…Întrebare mai mult retorică, pentru că oricât ne-am strădui să găsim un răspuns care să ne mai aline durerea, nimic nu poate umple golul sufletesc lăsat de plecarea celor dragi. Ne rămâne doar gândul, speranța că pleacă într-un loc mai bun, inaccesibil nouă, un loc plin de lumină și har aflat departe de răutatea lumii înconjurătoare…

Duminică seara, undeva în estul Afganistanului, viața și-a întrerupt sensul firesc, oprindu-se definitiv și irevocabil pentru doi dintre camarazii noștri de armă aflați în misiune pe acele meleaguri!

 Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, și plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, membrii ai Grupului naval de forțe pentru operații speciale, au decedat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, declanșat de forțele locale ce se dovedesc a fi ostile păcii și bunei înțelegeri între oameni… Erau doi profesioniști cu care nu numai Forțele Navale se mândreau, dar și întrega Armată Română!…Erau doi oameni de caracter și așa vor rămâne chiar și acum, la trecerea lor în neființă, pentru că despre ei nu avem voie să vorbim la timpul trecut…

       Condoleanțe familiilor îndoliate, e tot ce putem spune în astfel de momente, când și cuvintele parcă-și pierd semnificația…

        Adio, bravi camarazi!

Consiliul Director al L.M.M.M.

Comentarii(6)

 • Dan Albu

  DOI MILITARI CAZUTI LA DATORIE IN AFGANISTAN
  .
  Doi militari români, membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, au decedat în seara zilei de 22 septembrie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului.
  .
  În urma exploziei, cei doi militari grav răniţi au fost evacuaţi pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat.
  .
  Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.
  .
  Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.
  .
  Militarii români din Forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului.
  Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate.
  Biroul de presa
  al
  Ministerului Apărării Naţionale
  Direcţia Informare şi Relaţii Publice
  E-mail: presamapn@mapn.ro
  Contact: 021-319.60.22

  Răspunde

 • Dan Albu

  Romania este in doliu…
  Armata Romana este in doliu…
  Fortele Navale sunt in doliu…
  GNFOS se afla in doliu…

  Primii marinari cazuti la datorie in Afganistan. Speram sa fie ultimii…

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca-n pace…

  Cap. Albu Danut – Presedinte Liga Militarilor Profesionisti

  http://www.ligamilitarilor.ro

  Răspunde

 • Mihailescu Dumitru

  Aceasta este forma maximă de manifestare a riscului profesiei de militar. E drept, fiecare meserie la urma urmei are riscurile sale, însă aceasta, de militar, mai ales dacă aptitudunile te recomandă pentru misuni de mare diversitate și amploare, le întrece pe toate. Este ușor să stai pe mariginea șanțului și să îi apostrofezi pe cei care și-au îndreptat pașii spre meseria armelor, pentru că ți se pare ție că acești oameni sunt preferații societății! Fals, nimic mai fals. Ei nu sunt preferații nimănui – și nici nu trebuie să fie – ci doar preferă ca adesea să-și riște viața pentru a avea un trai ceva mai bun… Așa s-au petrecut lucrurile și cu acești camarazi, pentru sufletul cărora trebuie să avem nu numai compasiune, ci și o permanentă pioasă amintire. Dumnezeu să-i odihnească!

  Răspunde

 • Tutuianu Petrica

  Profund marcati de acest eveniment nedorit transmitem sincere condoleante familiei indoliate a MM3 Popa Claudiu,fostul nostru coleg,un om cu mult bun simt , un profesionist desavarsit, un adevarat camarad. ,Deasemenea condoleante familiei Plt.Postelnicu Adrian.
  Dumnezeu sa-i ierte.
  Colegii din Div.146 NMD

  Răspunde

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.