• Foto-2

 • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

 • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

 • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

 • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

 • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

 • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Au rostit sacrul legământ față de Țară…

Scris de ligammm

24 octombrie – o zi de toamnă târzie și frumoasă – a adunat pe platforma Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” 30 de studenți al acestei instituții militare de învățământ și 34 elevi ai Școlii Militare de Maiștri „Amiral Ion Murgescu”, toți acești tineri, aflați în anul întâi de studiu, urmând a depune Jurământul Militar, legământul cu Țara prin care au datoria să-i devină bravi apărători.

      Emoționați, dar și mândri, ei au rostit cuvintele sacre ale Jurământului în prezența reprezentanților conducerii Ministerului Apărării Naționale, ai Forțelor Navale, ai comandanților de mari unități și unități din compunerea acestei categorii de forțe, a reprezentanților unor asociații de cultură marinărească sau socio-profesionale, precum și a părinților, a prietenilor, a rudelor.    Atractivul ceremonial menit a pune în valoare acest prim act prin care se consfințește strânsa legătură dintre tânărul purtător de uniformă cu Țara sa natală, s-a finalizat cu defilarea protagoniștilor. Aceștia, arâtând asistenței că deși se află de un timp foarte scurt în procesul de instruire și-au însușit deja primele cerințe ale ABC-ului militar, au impresionat prin dârzenie, hotărâre și eleganță.

Un salut camaraderesc tuturor, amintindu-le, totodată, că-i așteptăm să ni se alăture, ei reprezentând viitorul Forțelor Navale Române.

MMpr.(r) Dumitru Mihăilescu

Comentarii(2)

 • Dan Albu

  Felicitari tinerilor marinari pentru depunerea Juramantului Militar fata de tara!

  ONOARE SI PATRIE!

  Răspunde

 • Dan Albu

  Domnului Dumitru Mihailescu, presedinte de onoare al Ligii Maistrilor Militari de Marina, ii uram, sanatate deplina, putere de munca alaturi de camarazii din LMMM, impliniri si bucurii alaturi de familie, prieteni si camarazi!
  LA MULTI ANI!!!

  Răspunde

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.