• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Cdor. Dimitrie Știubei – 115 ani de la naștere

Scris de Eremia

Muzeul Marinei Române vă invită să vizitați expoziția: Transcendențe marine în pictura lui Dimitrie Știubei, care va fi deschisă începând din 30 august 2016.
Iubitorii de artă sunt invitați să admire lucrări care ilustrează adorația pictorului pentru marea nețărmuită, dar și pentru nave ale flotei comerciale a României sau mândria acestuia de a reda vizite ale navelor române în porturi autohtone și străine, unde au arborat pavilionul țării noastre.
Marea reprezintă personajul principal în opera marelui pictor marinist, o reflexie a stărilor sufletești ale autorului, a zbuciumului interior, dar și a liniștii contemplative a omului în fața puterii naturii.
Această expoziție de pictură continuă tradiția Muzeului Marinei Române de promovare a pictorilor mariniști români și celebrează împlinirea a 115 ani de la nașterea comandorului Dimitrie Știubei (30 august 1901).
Expoziția, găzduită în holul central al Muzeului Marinei Române din Constanța, va putea fi vizitată gratuit în perioada 30 august-11 septembrie 2016.https://www.facebook.com/events/1751132918475250/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.