Muzeul Marinei Române vă invită să vizitați expoziția: Transcendențe marine în pictura lui Dimitrie Știubei, care va fi deschisă începând din 30 august 2016.
Iubitorii de artă sunt invitați să admire lucrări care ilustrează adorația pictorului pentru marea nețărmuită, dar și pentru nave ale flotei comerciale a României sau mândria acestuia de a reda vizite ale navelor române în porturi autohtone și străine, unde au arborat pavilionul țării noastre.
Marea reprezintă personajul principal în opera marelui pictor marinist, o reflexie a stărilor sufletești ale autorului, a zbuciumului interior, dar și a liniștii contemplative a omului în fața puterii naturii.
Această expoziție de pictură continuă tradiția Muzeului Marinei Române de promovare a pictorilor mariniști români și celebrează împlinirea a 115 ani de la nașterea comandorului Dimitrie Știubei (30 august 1901).
Expoziția, găzduită în holul central al Muzeului Marinei Române din Constanța, va putea fi vizitată gratuit în perioada 30 august-11 septembrie 2016.https://www.facebook.com/events/1751132918475250/

Leave a Reply