La acest eveniment participă oficialități ale statului român, secretarul general al NATO, reprezentanți ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, Forţelor Navale ale SUA dislocate în Europa şi din cadrul NATO.Scutul antirachetă de la Deveselu a devenit operaţional. Cele 24 de interceptoare Standard Missile-3 Block IB au fost amplasate la sol iar în momentul de faţă sistemul este pregătit în orice moment să poată fi folosit.Potrivit unor surse autorizate, toate operaţiunile de testare şi instalare a echipamentelor care formează Sistemul Antibalistic AEGIS au fost încheiate cu succes, iar la ora actuală, militarii americani au anunţat autorităţile române şi americane că sistemul este pregătit să răspundă la orice ameninţare.
Ultima fază privind operaţionalizarea scutului antirachetă s-a derulat în ultimele săptămâni prin instalarea pe pozitii a celor 24 de interceptoare SM-3 Block IB.Caracteristicile rachetelor SM-3 Block IB enumerăm următoarele:
Greutate 1.5 T
Lungime 6,55 m
Diametru 0,34 m
Carburant – motor cu combustibil solid
Plafon de zbor ~ 500 km
Viteză 3 km / s (Mach 10,2)

https://www.facebook.com/OBSERVATORULMILITAR/?fref=ts

Exclusiv Ziua Veche. Scutul antirachetă de la Deveselul este operaţional. 24 de interceptoare SM-3 Block IB au fost amplasate la sol

Leave a Reply