A împărtăși cuiva din propria experiență profesională și de viață, mai ales atunci când cel care te ascultă se află la început de drum în meseria aleasă, nu este numai un apreciat gest camaraderesc, ci și o dovadă evidentă că te interesează viitorul persoanei respective! Exact așa se pot caracteriza și întâlnirile maiștrilor militari aflați în activitate profesională cu elevii școlii formatoare, dialogul stabilit cu asemenea ocazii între „maeștri și discipoli” fiind înlesnit și organizat atât de L.M.M.M., cât și de conducerea Școlii Militare de Maiștri „Amiral Ion Murgescu”.

Cel mai recent exemplu în acest sens s-a consumat sâmbătă, 12 octombrie, când maiștri militari: Viorel Ciurumelea – șef echipaj nava „Regele Ferdinand”, Cristian Cișmașu – șef echipaj nava „Mărășești” și Ninel Durac – specialist radiolocație nava „Regele Ferdinand” s-au întâlnit cu elevii anului I ai acestei instituții de învățămât militar, pe drept cuvânt numită școala profesiei noastre!

Întâlnirea, precedată de o sintetică dar foarte atractivă prezentare powerpoint a apariției și evoluției entității profesionale cunoscută sub denumirea de Corpul Maiștrilor Militari de Marină – material întocmit cu mult profesionalism de către m.m.pr. Dan Cojocaru – s-a bucurat de un real succes,  tinerii învățăcei arătându-se interesați de cele aflate, dovedind, în același timp, receptivitate la cele precizate de către experimentații tehnicieni marinari Viorel Ciurumelea și Cristian Cișmașu, camarazi ajunși la gradul de maistru militar principal, dar și față de sfaturile venite din partea celui mai tânăr dintre maeștri, m.m.cls.III-a Ninel Durac.

 Realitățile vieții trăite la bordul navei, rolul și locul tehnicanului militar în cadrul echipajelor navelor sau în unitățile terestre ale acestei categorii de forțe, realitățile vieții de zi cu zi, iată care au fost subiectele acestei întâlniri, apreciată ca interesantă și binevenită chiar de către comandantul școlii, domnul comandor Marian Bardan, prezent la activitatea desfășurată în clubul ligii. Tratate și expuse cu seriozitate de către maeștri, dar și receptate cu mare atenție și respect de către discipoli, aceste subiecte, dovedindu-se a fi de certă actualitate, și-au atins pe deplin scopul, acesta nefiind altul decât: Un umăr pus de către ligă la efortul școlii formatoare în a pregăti acești tineri pentru profesia de maistru militar, profesie care cere din partea fiecăruia calități fizice, morale și profesionale deosebite.

 

M.m.pr(r) Dumitru Mihăilescu

4 Responses

  1. Felicitari pentru aceasta activitate. In urma cu un deceniu, un mare antrenor de fotbal la echipa nationala a Romaniei (Anghel Iordanescu ), spunea ca este nevoie la echipa, pe langa cei consacrati, de “sange proaspat”. Domnia sa dorea o impletire a experientei celor “batrani” cu valoarea celor tineri. Este laudabil faptul ca incercati sa atrageti tineri in L.M.M.M.. Trebuia sa o faceti mai demult. Mi-ar placea sa cred ca este initiativa celor noi veniti in conducerea ligii. Liga are nevoie de oameni ca Mm. Ciurumelea. Am Onoarea sa va salut!!! (chiar daca regulamentul militar imi interzice aceasta expresie… )
    Cap. Danut ALBU – Presedinte LMP si membru aderent LMMM.

  2. Sper ca măcar 10% din elevii prezenți la această onorată adunare să devină membrii LMMM. Elevii SMMM să nu uite că datorită eforturilor și zbaterilor cu “”stihiile”” ei vor purta gradul de maistru militar

  3. Întâlnirile cu elevii școlii militare de maiștri sunt, de ce va timp, mai dese, dar acest gen de activități a fost abordat de ligă cu mult timp înainte. Așa că nu e cazul să apelăm la osanale, actuala conducere a ligii fiind capabilă – cel puțin așa cred – să-și facă treaba și fără a le fredona serenade. De remarcat este faptul că a crescut interesul celor aflați la studiu pentru asemenea întâlniri, acesta fiind un semn real de îndreptare a lucrurilor.

Leave a Reply