• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Escala unei fregate franceze în portul Constanţa

Scris de Eremia

 Fregata franceză Le Premier-Maître L’Her va face o escală în portul Constanța, în perioada 7-10 octombrie. În timpul staționării în port, o delegație condusă de comandantul navei va efectua vizite protocolare la autoritățile locale și la comandantul Flotei, iar echipajul va avea posibilitatea de a vizita principalele atracții turistice ale Constanței.
     La plecarea din portul Constanța, fregata franceză va participa la un exercițiu naval cu trageri de luptă împreună cu cinci nave militare românești (fregata Regele Ferdinand cu elicopter ambarcat, două corvete și două nave purtătoare de rachete) și trei avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române.
     Exercițiile pe mare vor fi complexe și vor antrena intens echipajele în lupta în mediul aerian, de suprafață și submarin.

***

      Fregata Le Premier-Maître L’Her face parte din clasa d’Estienne d’Orves și a intrat în serviciul Marinei Militare Franceze la 5 decembrie 1981. Are un echipaj alcătuit din 7 ofițeri, 58 maiștri militari și 24 marinari. Nava are o lungime de 80,5m, lățimea de 10,3m și un pescaj de 5,6m. La un deplasament de 1330 tone, cele două motoare diesel SEMT Pielstick de 12000 CP asigură o viteză maximă de 24 noduri. Fregata poate folosi în luptă patru rachete Exocet navă-navă, o rampă dublă Simbad pentru rachete Mistral, un tun de 100mm și două de 20mm, patru mitraliere de 12,7mm și 4 tuburi lans-torpile de 550mm.

http://www.navy.ro/comunicate/2016/10/06101601.php

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.