• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

PREZENȚI LA GALA LAUREAȚILOR

Scris de Eremia

    Marți, 26 iulie, sala de conferințe a Bazei Logistice a Forțelor Navale a găzduit cea de a X-a ediție a decernării premiilor către cei care au ca preocupare, pe lângă cea profesională, scrisul – activitate gândită și materializată de către asociația neguvernamentală „Clubul amiralilor” Pregătită cu minuțiozitate, întâlnirea organizatorilor, în fruntea cărora s-a aflat președintele respectivei asociații, viceamiral (rz.) Traian Atanasiu, a avut un impact pozitiv, cei prezenți în sală, printre aceștia aflându-se și studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, dar și elevi ai Școlii Militare de Maiștri „Am.Ioan Murgescu”, susținând cu ropote de alpauze pe cei nominalizați a fi premiați la fiecare dintre cele 9 secțiuni și, mai ales, pe cei declarați numărul unu la fiecare dintre acste secțiuni.

     Spre mândria noastră, Liga Maiștrilor Militari de Marină, reprezentată la această întrunire de către M.m.p.(rtr.) Dumitru Mihăilescu – președinte de onoare și M.m.(rz.) Nicolae Radu, prim-vicepreședintele asociației, a fost de două ori menționată în desfășurătorul acțiunii. Prima dată, prin acordarea Premiului de excelență „Comandor Eugen iu Botez” în domeniul publicisticii de marină – literatură, premiat fiind M.m.(rtr.) Dumitru Mihăilescu, autorul lucrării „Călători pe drumurile vieții”, un excelent comentariu monografic privind apariția  și funcționarea L.M.M.M. pe durata celor 25 de ani ai existenției sale. Onorantul premiu a fost înmânat de către contraamiralul ing. (rtr.) Marcel Dragu. A doua oară, le secțiunea prezență media, liga a fost onorată prin acordarea unei diplome de excelență gazetei „Timona” – organul de presă al acestei asociații, gazetă care, la 6 mai a.c., și-a sărbătorit onomastica celor 20 de ani de apariție. Diploma – un adevărat insemn al respectului și aprecierii, a fost înmânată de către președintele Clubului amiralilor, viceamiral (rz.) Traian Atanasiu.

     Este o bucurie care, chiar dacă pentru unii mai „pretențioși” este mică, se alătură altora și altora, făcând ca suma acestora să dea o bucurie mare, de acesta având parte nu numai făuritorii, și și noi, membrii asociați ai L.M.M.M.

    Felicitări domnului M.m.p.(rtr.) Dumitru Mihăilescu, un talentat condeier care iată că nu este apreciat numai de către noi, camarazii săi de asociație, ci și de către alte persoane și personalități, unele provenind chiar și din societatea civilă. Felicitări, de asemenea, organizatorilor aceste gale a laureaților, pentru consecvența punerii în operă a unui asemenea proiect, o certă recunoaștere a valorii unor oameni care reușesc să-și dedice o mare parte din timpul lor scrisului, făcând-o nu oricum, ci cu talent și respect pentru cititor.

Fotografi realizate de M.m.p Oprea Ovidiu

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.