• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Întâlnire cu elevii de anul I

Scris de ligammm

A împărtăși cuiva din propria experiență profesională și de viață, mai ales atunci când cel care te ascultă se află la început de drum în meseria aleasă, nu este numai un apreciat gest camaraderesc, ci și o dovadă evidentă că te interesează viitorul persoanei respective! Exact așa se pot caracteriza și întâlnirile maiștrilor militari aflați în activitate profesională cu elevii școlii formatoare, dialogul stabilit cu asemenea ocazii între „maeștri și discipoli” fiind înlesnit și organizat atât de L.M.M.M., cât și de conducerea Școlii Militare de Maiștri „Amiral Ion Murgescu”.

Cel mai recent exemplu în acest sens s-a consumat miercuri, 25 martie, când maiștri militari: M.m.p.(r) Radu Nicolae – prim-vicepreședinte LMMM, M.m.p.(de curând trecut în rezervă) Adrian Cristocea – specialist scafandru Operații Speciale, M.m.p. Liviu-Dan Cojocaru – specialist război electronic, M.m.2 Mitică Năstase – specialist navigație și M.m.2 Ninel Durac – controlor trafic aerian, s-au întâlnit cu elevii anului I ai acestei instituții de învățămât militar, pe drept cuvânt numită școala profesiei noastre!

Întâlnirea, precedată de o scurtă dar foarte atractivă prezentare powerpoint a apariției și evoluției entității profesionale cunoscută sub denumirea de Corpul Maiștrilor Militari de Marină – material întocmit și prezentat de către M.m.p. Liviu-Dan Cojocaru – s-a bucurat de un real succes,  tinerii învățăcei arătându-se interesați de cele aflate, dovedind, în același timp, receptivitate la cele precizate de către experimentații tehnicieni marinari.

 Realitățile vieții trăite la bordul navei, rolul și locul tehnicanului militar în cadrul echipajelor navelor sau în unitățile terestre ale acestei categorii de forțe, realitățile vieții de zi cu zi, iată care au fost subiectele acestei întâlniri, apreciată ca interesantă și binevenită. Tratate și expuse cu seriozitate de către maeștri, dar și receptate cu mare atenție și respect de către discipoli, aceste subiecte, dovedindu-se a fi de certă actualitate, și-au atins pe deplin scopul, acesta nefiind altul decât: Un umăr pus de către ligă la efortul școlii formatoare în a pregăti acești tineri pentru profesia de maistru militar, profesie care cere din partea fiecăruia calități fizice, morale și profesionale deosebite.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.