• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

La ceas aniversar

Scris de ligammm

În această a doua lună a anului 2016, Direcția Hidrografică Maritimă își sărbătorește cel de-al 90-lea an al existenței sale ca instituție aflată în slujba siguranței navigației românești. Înființată la 23 februarie 1926 sub titulatura de Serviciul Hidrografic Maritim și reorganizată în 1955, Direcția Hidrografică Maritimă este o instituție cu profil unic în armata României, fiind expertul țării noastre în problemele ce privesc cartografia marină, oceanografia, geografia marină și delimitările maritime .

Încadrată mai tot timpul cu un valoros personal militar și civil – profesioniști recunoscuți și apreciați – Direcția Hidrografică Maritimă și-a făcut, de-a lungul acestor mulți ani de ani de viață, un nume în Forțele Navale Române, dar și în afara granițelor țării noastre, blazonul fiind nu numai păstrat și respectat de către actuala conducere și personalul aflat în organigramă, ci și tot timpul „lustruit” până la strălucire.

      Consiliul Director al L.M.M.M. salută cu respect conducerea unității sărbătorite și întregul său personal, cărora le urează sănătate, precum și realizări profesionale deosebite.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.