• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Lansare de carte la Muzeul Marinei Române

Scris de ligammm

Navigatorii români şi ameninţările pirateriei maritime

     Muzeul Marinei Române a fost gazda unui eveniment editorial vineri, 15 mai 2015, ora 13.00, în cadrul căruia a fost  lansat volumul: “Navigatorii români şi ameninţările pirateriei maritime”, semnat de către cunoscutul jurnalist şi om de televiziune, profesor universitar asociat dr. Nicolae Melinescu. 
     Evenimentul, organizat de Statul Major al Forţelor Navale Române, s-a desfăşurat la sediul 
muzeului, în Sala de Conferinţe “Clio”.

 

     Volumul “Navigatorii români şi ameninţările pirateriei maritime” se ordonează pe trei direcţii principale de cercetare: pirateria, ca formă a crimei organizate, mărturiile unor navigatori români, foşti ostatici ai piraţilor somalezi şi contribuţia României la combaterea pirateriei maritime – participarea fregatei “Regele Ferdinand” la misiunea UE Atalanta. Aceste teme sunt însoţite de un scurt istoric al pirateriei maritime pe oceanele lumii şi în Marea Neagră, precum şi de o analiză succintă a condiţiilor geopolitice în care pirateria secolului XX şi începutul secolului XXI a luat proporţiile unei adevărate industrii subterane.

     Studiul a fost elaborat pe parcursul a patru ani, folosind surse de documentare tematice generale (lucrări istoriografice, monografii şi memorialistică), dar şi discuţii directe pe această temă cu autorităţi internaţionale, americane, române, reprezentanţi ai sindicatului internaţional, diplomaţi implicaţi în salvarea ostaticilor. Prezentarea cărţii este însoţită de proiectarea unor imagini înregistrate de autor în timpul prezenţei sale de două săptămâni la bordul fregatei româneşti.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.