Statul Major al Forţelor Navale Române
23 iulie 2014
Persoană de contact: Lt.col. Cornel Pavel
Telefon: 0744 359518
Comunicat de presă nr. 57

Ziua Marinei Marinei Române şi-a certificat, pe deplin, de mai bine de un secol, caracterul autentic de festival al mării şi spiritualităţii marinăreşti.

Prima etapă va avea loc în perioada 23 iulie – 08 august, iar calendarul activităţilor cuprinde concursuri sportive şi de specialitate, simpozioane, expoziţii de carte şi pictură cu tematică marină.

         Astăzi, 23 iulie, începând cu ora 19.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, din Constanţa, va avea loc un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale şi de alte formaţii ale Cercului Militar Constanţa.

Sâmbătă, 26 iulie, este programat vernisajul expoziţiei de pictură „Ancora de flori”, la Muzeul Marinei Române, iar la Cercul Militar Constanţa sunt programate mai multe activităţi cu specific marin, astfel: vineri, 1 august, simpozionul dedicat „Operaţiunii 60.000”, cea mai mare operaţie navala de evacuare din Marea Neagră, desfăşurată în anul 1944; sâmbătă, 2 august, concursul de şah „Cupa Ziua Marinei”; concurs de matelotaj, în perioada 4-7 august.

Duminică, 3 august, pe esplanada Comandamentului Flotei, va fi organizată o expoziţie cu specific de marină, iar Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un spectacol artistic.

         A doua etapă va avea loc în perioada 08-15 august, intitulată „Săpătămâna Mării”, fiind programate activităţi specifice, zilnic, în mai multe oraşe din ţară.

Compartimentul Relaţii publice

Leave a Reply