Postari

Liga Maiștrilor Militari de Marină (LMMM) susține și stimulează performanța în educație a viitorilor maiștri militari de marină.
   Luna aceasta, președintele LMMM, M.m.pr. (rz) Marius - Leonard Deaconeasa a acordat premiul „M.m. Ghe. Cătălin Rădoi” elevei sergent Ana-Maria Oniceanu, care s-a poziționat prima în clasamentul mediilor anului ei de studii. 
 Felicitări si mult succes in viitoar!
Liga Maiștrilor Militari de Marină (LMMM) susține și stimulează performanța în educație a viitorilor maiștri militari de marină. ...
Afla mai multe
“Observatorul militar” numărul 36 - citiți, ca să știți!
“Observatorul militar” numărul 36 - citiți, ca să știți!
Afla mai multe
Ieri, 15 septembrie Liga Maiștrilor Militari de Marină prin președintele ei M.m.pr (r) Marius Leonard Deaconeasa, a semnat un acord de parteneriat în domeniul turistic cu CAMELIA TOUR.
 Se vor acorda, atât asociatiei precum și tuturor membrilor individual pe bază de tichet o reducere de 10% din prețurile practicate de societate pentru serviciile oferite în domeniul turism .
Ieri, 15 septembrie Liga Maiștrilor Militari de Marină prin președintele ei M.m.pr (r) Marius Leonard Deaconeasa, a semnat un acord de pa...
Afla mai multe
Cu profund regret și tristețe, am primit vestea că distinsul nostru coleg și camarad, maistrul militar principal (r)Daniel Brașoveanu, după o grea suferință, a trecut la cele veșnice joi 14 septembrie. 

  Exprimându-ne părerea de rău pentru această pierdere, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate și puterea de a trece peste acest moment de grea încercare.

  Trupul neînsuflețit va fi depus la capela Sf. Mihail și Gavril din Mangalia, iar înmormântarea va avea loc la data de 16.09.2023 orele 14.00 la Cimitirul Municipal din Mangalia. 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Cu profund regret și tristețe, am primit vestea că distinsul nostru coleg și camarad, maistrul militar principal (r)Daniel Brașoveanu, ...
Afla mai multe
13 septembrie – Ziua Pompierilor

Le dorim multă sănătate şi La mulţi ani!
Foto: IGSU
13 septembrie – Ziua Pompierilor Le dorim multă sănătate şi La mulţi ani! Foto: IGSU
Afla mai multe
𝐁𝐮𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐭 𝐢̂𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞!
𝐁𝐮𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐭 𝐢̂𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞!
Afla mai multe
Astăzi 11.09.2023, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, a avut loc ceremonia de inaugurare a noului an de învățământ 2023-2024., în prezența președintelui L.M.M.M, M.m.pr.(r) Leonard Marius Deaconeasa și a vicepreședinților M.m.pr.(r) Eremia Gabriel și M.m1 Papan Aurora.
    Cu această ocazie, a fost acordat premiul de merit semestrial de către Liga Maiștrilor Militari de Marină, elevului fruntaș Oniceanu Ana-Maria, pentru rezultatele excepționale obținute în semestrul al-II-lea al anului de învățământ 2022-2023.
    O felicităm și îi urăm succes în următorul semestru!
  Acordarea premiului , “ Maistrul militar Gheorghe Cătălin Rădoi”, este considerat un gest camaraderesc de înaltă ținută morala făcut de Adunarea Generală a membrilor L.M.M.M. 
  Acest lucru dovedește respectul pe care această asociație îl arată eroilor noștri, fără a trece cu vederea eforturile depuse în procesul formării de către tinerii ce si-au propus ca drum în viață profesia de maistru militar de marină.
#corpulmaistrilormilitaridemarina
Astăzi 11.09.2023, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, a avut loc ceremonia de inaugura...
Afla mai multe
Astăzi a început exercițiul multinațional SEA BREZEE 23.3, organizat în comun de Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din Marea Neagră și Delta Dunării

  La exercițiul condus de Comandamentul Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, „Sea Breeze 23.3”, vor participa forțe și capabilități destinate luptei împotriva dispozitivelor explozive din Bulgaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.
  Forțele Navale Române participă la exercițiul multinațional cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, nava rapidă de scafandri „Venus”, vedeta blindată 179 „Posada”, ambarcațiuni rapide de tip RHIB, specialiști EOD (Explosive Ordnance Disposal / eliminarea dispozitivelor explozive), specialiști de la Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime, un pluton de infanteriști marini, trei transportoare amfibii blindate de cercetare, bărci de asalt și ofițeri de stat major.
   Din partea Statelor Unite ale Americii vor participa o aeronavă de patrulare și recunoaștere maritimă P-8 Poseidon și scafandri EOD cu ambarcațiuni și tehnică specifică, iar din partea celorlalte state participante la „Sea Breeze 23.3” vor participa scafandri și specialiști EOD cu tehnică specifică și ofițeri de stat major.
   Obiectivul principal al desfășurării Exercițiului „Sea Breeze 23.3” constă în dezvoltarea interoperabilității operaționale și tactice dintre țările participante, în domeniul luptei împotriva dispozitivelor explozive, în special, cel al minelor marine derivante, în vederea asigurării libertății de navigație.
   Exercițiul se va încheia în data de 15.09.2023
Mai jos, găsiți câteva imagini de la deschiderea exercițiului și conferința de presă.
Astăzi a început exercițiul multinațional SEA BREZEE 23.3, organizat în comun de Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Statel...
Afla mai multe
Schimbare la comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”

Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale 

#FlotilaFluvială #ForțeleNavaleRomâne
Schimbare la comanda Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale #FlotilaFluvială #Forțe...
Afla mai multe
EXCURSIE DE O ZI ÎN DELTA DINĂRII
  Liga Maiștrilor Militari de Marina Constanța organizează, cu ocazia aniversării a 33 ani de înfințare, in data de 14.10.2023 excursie în Delta Dunării.

  Cu plecare din Constanța, se va ajunge la resortul “Laguna Albastră” din Murighiol de unde ne vom va îmbarcam pentru a face o croazieră care va dura aproximativ două ore și jumătate.

 Se va naviga pe brațul Sfântul Gheorghe până la bifurcația cu brațul Sulina (lac Durnuleapca, lac Isăcel, lac Uzlina, lac Pojarnia.) 

  Aveți ocazia să admirați atât flora , cât si fauna emblematică a deltei dar si specii unice pe cale de dispariție, precum: cormoranul pitic, rața roșie sau pelicanul creț .
 
  La întoarcere se servește masa la resortul “Laguna Albastră”.
• Meniu pește: 
- ciorbă de pește (storceag) specifică zonei 
- saramură de pește cu mămăliguță 
- vin, palincă, apă plată sau minerală, cafea 
• Meniu pui: 
- ciorbă de pui 
- șnițel cu cartofi prăjiți 
- vin, palincă, apă plată sau minerală, cafea 

  Preț: 260 lei / persoană pentru cei ce nu sunt membrii în Liga Maiștrilor Militari de Marină.
  Pentru membrii asociației noastre, prețul va varia in funcție de numărul de înscrieri, suma pentru această excursie fiind alocată conform planului de activități pe anul 2023. 

Prețul include: transport cu autocare clasificate + ghid autorizat, croazieră + masă .

   Pentru rezervări și mai multe amănunte puteți suna la numărul de telefon 0743026013 M.m.pr(r) Marius Leonard Deaconeasa, termenul maxim de înscriere fiind 04.10.2023 orele 17.00.
   Pentru doritori se va achita un avans de 100lei / persoană la sediul ligii

  Va așteptăm cu drag !
EXCURSIE DE O ZI ÎN DELTA DINĂRII Liga Maiștrilor Militari de Marina Constanța organizează, cu ocazia aniversării a 33 ani de înfi...
Afla mai multe
Maistrul militar principal Eugen Frangeti are 21 de ani de experiență ca marinar pe fregate și 12 ani în această funcție.
Maistrul militar principal Eugen Frangeti are 21 de ani de experiență ca marinar pe fregate și 12 ani în această funcție.
Afla mai multe
Trecerea in rezervă a Maistrului Militar de Comandă de la Grupul 256 Elicoptere Tuzla
Trecerea in rezervă a Maistrului Militar de Comandă de la Grupul 256 Elicoptere Tuzla
Afla mai multe
𝟑𝟏 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 – 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐢𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞
𝟑𝟏 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 – 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐢𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞
Afla mai multe
„Observatorul militar” numărul 33 - citiți, ca să știți!

http://presamil.ro/ultimul_nr/
„Observatorul militar” numărul 33 - citiți, ca să știți! http://presamil.ro/ultimul_nr/
Afla mai multe
Azi, 23 august 2023, membrii consiliului director al Ligii Maiștrilor Militari de Marină îi urează Maistrului de Comandă al Statului Major al Forțelor Navale M.m.pr. Gheorghe -Marius IRIMIA, cu ocazia aniversarii zilei de naștere, calde urări de sănătate, fericire, viata lunga alaturi de cei dragi si traditionala urare marinareasca Bun cart inainte !
      LA MULTI ANI!
#membriiLMMM
Azi, 23 august 2023, membrii consiliului director al Ligii Maiștrilor Militari de Marină îi urează Maistrului de Comandă al Statului Ma...
Afla mai multe
"Observatorul militar" numărul 31 - citiți, ca să știți! 

http://presamil.ro/ultimul_nr/
"Observatorul militar" numărul 31 - citiți, ca să știți! http://presamil.ro/ultimul_nr/
Afla mai multe
Ziua Marinei Române 2023
Liga Maiștrilor Militari de Marină
Ziua Marinei
Ziua Marinei Române 2023 Liga Maiștrilor Militari de Marină Ziua Marinei
Afla mai multe
15 august- Ziua Marinei Române 

La mulți ani, dragi camarazi din Marina Română ! Bun cart înainte! 

#ZiuaMarinei
#corpulmaistrilormilitaridemarina
15 august- Ziua Marinei Române La mulți ani, dragi camarazi din Marina Română ! Bun cart înainte! #ZiuaMarinei #corpulmaistrilormil...
Afla mai multe
Festivitatea de conferire a unor embleme și distincții militare personalului militar și civil.
14.08.2023
Festivitatea de conferire a unor embleme și distincții militare personalului militar și civil. 14.08.2023
Afla mai multe
Ziua Recunoștinței
Astăzi, 14 august 2023, delegația Ligii Maiștrilor Militari de Marină, condusă de domnul președintele, MMpr(R) Deaconeasa Leonard Marius , a depus coroane de flori la Crucea Marinarilor de pe faleza Cazinoului din Constanța, alături de oficialități militare și din administrația publică locală.
Ziua Recunoștinței Astăzi, 14 august 2023, delegația Ligii Maiștrilor Militari de Marină, condusă de domnul președintele, MMpr(R) ...
Afla mai multe
Ca la fiecare ediție, Liga Maiștrilor Militari de Marină sprijină și participa cu membrii săi la Expoziția Concurs " Cupa Tomis" 2023 ediția a IX-a organizată la Muzeul Național al Marinei Române în perioada 10-15 august.
Mult succes tuturor partipantilor la acest proiect modelistic!
Pentru mai multe amănunte va rugam sa accesați pagina enenimentului www.cupatomis.ro 
#corpulmaistrilormiltaridemarina
#cupatomis
#modelismulcaarta
Ca la fiecare ediție, Liga Maiștrilor Militari de Marină sprijină și participa cu membrii săi la Expoziția Concurs " Cupa Tomis" 2023...
Afla mai multe
Astăzi a avut loc repetiția generală pentru Ziua Marinei Române 2023. Reprezentantul Ligii Maiștrilor Militari de Marină a fost ambarcat la bordul F222 și a realizat câteva instantanee din cadrul exercițiului demonstrativ.
Liga Maiștrilor Militari de Marină
#ZiuaMarineiRomâne #F222
Astăzi a avut loc repetiția generală pentru Ziua Marinei Române 2023. Reprezentantul Ligii Maiștrilor Militari de Marină a fost ambar...
Afla mai multe
Program Ziua Marinei Române, 15 august 2023, la Constanța

Centrul de greutate al manifestărilor organizate de Forțele Navale Române, pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, va fi marți, 15 august, la Constanța, unde marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei. 
Festivitatea va începe, cu câteva minute înainte de ora 10.00, cu primirea persoanei oficiale, urmată ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu tragerea a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios, vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari, care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor. 
Zeul Neptun își va face apariția din largul mării printr-o poartă de apă, asigurată de remorcherele multifuncționale „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor, odată cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene. Momentul va fi urmat de defilarea Navei-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii, având cadeții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pe vergi, pentru saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri parașutiști.
Inserția unor elemente de cercetare-diversiune, respingerea atacului aviației inamice, căutarea și atacul asupra unui submarin inamic, respingerea unui desant maritim, combaterea migrației ilegale pe mare și manevrarea elicopterului Puma Naval pentru apuntarea la bordul unei fregate sunt secvențele Exercițiului demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, care va fi prezentat marți, 15 august, la Constanța. La finalul acestuia, navele și aeronavele miltare participante vor defila prin fața publicului de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, după care garda de onoarea va încheia partea oficială a evenimentului, care va continua cu defilarea velierelor și ambarcațiunilor civile, precum și cu acrobații aeriene, concomitent cu un mini-spectacol oferit publicului de Muzica Militară a Forțelor Navale. 
Seara zilei de 15 august se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și de drone, oferit de Primăria Municipiului Constanța. Formația muzicală a Forțelor Navale, condusă de colonel Cornel Ignat, va susține un mini-concert de piese din repertoriul marinăresc pe faleza Cazinoului din Constanța, în intervalul orar 20.00-20.30, după care marinarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul Cazino – Faleză - Comandamentul Flotei – Str. Remus Opreanu - Piața Ovidiu, unde Muzica Militară a Forțelor Navale își va continua reprezentația. 
La ora 22.45, spectatorii prezenți în Piața Ovidiu sunt invitați de Primăria Municipiului Constanța să urmărească un spectacol de artificii și de drone, care marchează finalul celei de-a 121-a aniversare a Zilei Marinei Române.
Program Ziua Marinei Române, 15 august 2023, la Constanța Centrul de greutate al manifestărilor organizate de Forțele Navale Române, p...
Afla mai multe
Prezență militară străină la Ziua Marinei Române

  Corveta turcească TCG „Kinaliada” (F-514) face o escală în portul
Constanța, în perioada 12-16 august, pentru a participa la „Ziua Marinei Române”, alături de navele militare și civile românești.
După acostarea navei, o delegație de la bord efectuează, sâmbătă, 12 august, vizite oficiale la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile
Urseanu” și la autoritățile locale din Municipiul Constanța, iar un
detașament de militari turci depune o coroană de flori la Cimitirul
Internațional Militar din Slobozia în memoria eroilor turci. Corveta TCG „Kinaliada” (F-514) va putea fi vizitată de populația civilă sâmbătă, 12 august, în intervalele orare 10.00 – 12.00 și 14.00-16.00.
Marți, 15 august, corveta turcească va fi prezentă în dispozitivul naval de pe mare, alături de navele militare românești, la Exercițiul
demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 23”, iar Garda de Onoare, constituită pe faleza din fața Comandamentului Flotei pentru primirea oficialităților, va fi alcătuită din plutoane de militari din Franța, Statele Unite ale Americii, Turcia, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Forțele Navale Române.
Prezență militară străină la Ziua Marinei Române Corveta turcească TCG „Kinaliada” (F-514) face o escală în portul Constan...
Afla mai multe
Săptămâna Mării și a Spiritualității Marinărești

  Forțele Navale Române aduc în atenția publicului importanța profesiei de marinar prin evenimentul „Săptămâna mării și a spiritualității marinărești”, organizat în perioada 7-11 august, în orașele Constanța și Mangalia.
Muzica Militară a Forțelor Navale va susține, luni, 7 august, ora
19:00, un recital de piese din repertoriul marinăresc, pe faleza din
fața Comandamentului Flotei, la deschiderea expoziției interactive
pregătită de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul
Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” și Centrul 39 Scafandri, care va putea fi vizitată de luni, 7 august, până joi, 10 august, în intervarul orar 19.00-21.00.
La Cercul Militar Mangalia, în perioada 7-14 august, după ora
19.00, publicul va putea vizita expoziția de carte cu tematică
marinărească, precum și expoziția de instrumente de navigație și
uniforme de marină. Joi, 10 august, între orele 19.00-20.00, Muzica
Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol în Piața Republicii
din centrul Municipiului Mangalia.
Săptămâna Mării și a Spiritualității Marinărești Forțele Navale Române aduc în atenția publicului importanța profesiei de...
Afla mai multe
Ziua Portilor Deschise 2023 în Portul Militar Constanța
Ziua Portilor Deschise 2023 în Portul Militar Constanța
Afla mai multe
Un eveniment deosebit premergător Zilei Marinei Române la care Liga Maistrilor Militari de Marină a fost invitată sa participe , este Ziua Porților Deschise în portul militar Constanța, sâmbătă, 5 august în intervalul orar 09.00-17.00.

   Publicul va putea vizita fregatele „Regele Ferdinand” (F-221) și „Regina Maria” (F-222), Monitorul fluvial „Ion C. Brătianu” (46), Vedeta blindată fluvială „Rovine” (180), un elicopter IAR 330 Puma Naval echipat în varianta de luptă antisubmarin, Dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, Puitorul de mine și plase „Viceramiral Constantin Bălescu” (274), Șalupa de cercetare hidrografică „Ocean 1”, Nava-școală „Mircea”, standuri expoziționale prezentate de Centrul 39 Scafandri, Direcția Hidrografică Maritimă, Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, Poliția de Frontieră / Garda de Coastă, Regimentul 307 Infanterie Marină, Muzeul Național al Marinei Române, Centrul 110 Comunicații și Informatică, Centrul Tehnic Editorial al Armatei, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, precum și standul asociație noastre pe lângă celelalte standuri ale asociațiilor socio-profesionale.

   Pentru accesul în portul militar Constanța, vizitatorii pot utiliza, gratuit, mijloacele de transport supraetajate asigurate de Primăria Municipiului Constanța, în intervalul orar 09.00-17.00, pe traseul Poarta 1 – Muzeul Portului Constanța (Cuibul Reginei) și retur.
  Vă așteptăm cu drag!
#corpulmaistrilormilitaridemarina
#membriiLMMM
Un eveniment deosebit premergător Zilei Marinei Române la care Liga Maistrilor Militari de Marină a fost invitată sa participe , este Z...
Afla mai multe
Pentru cei care doresc să participe la Constanța Black Sea Air Show, în data de 05 august 2023, prezentăm programul evenimentului.

Cea de-a II-a Ediție a Constanța Black Sea Air Show, un Eveniment de excepție, organizat de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță evoluții spectaculoase pentru Show-ul aerian din 5 august 2023, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța!
 
Programul evoluțiilor este :
11:30 – Deschidere Constanța Black Sea Air Show – moment inedit executat de Forțele Aeriene Române;
11:50 – Fanfara militară aduce în fața publicului un moment audio specific;
12:05 – O demonstrație de forță - exercițiu tactic executat de Forțele Aeriene Române;
12:15 – Retromobil Constanța ne încântă cu parada mașinilor de epocă;
12:20 – În forță pe motociclete, reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române în defilare; 
12:30 – Dăm startul evoluțiilor aeriene deschise de Aeroclubul României cu evoluții fantastice: Solo display EXTRA 300L-AR, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, evoluție TECNAM P2006-SSAVC, formație 5 EXTRA - Șoimii României-AR, formație 3 ulm ICP Savannah-AR, Solo display EXTRA 330SC, formație 3 Cessna 172-SSAVC, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, formație 6 EXTRA-Șoimii României-AR;
14:10 – Școala Superioară de Aviație Civilă aduce în fața publicului 2 momente deosebite executate de 3 CESSNA 172 și 1 bimotor Tecnam;
14:30 – Pauză operațională;
14:40 – A doua parte a demonstrației aeriene este asigurată de Forțele Aeriene Române cu evoluții specifice: 2 x F16, 9 x IAR330, 2 x C27J Spartan,7 x IAK 52, 1 x Eurofighter, 1Bell 206, 3 x IAR 99 , IAR 316 B, 1 x UAV, EC 135, 2 x UH 60 Blackhawk (SUA),2 x AH 64 Apache (SUA), 2 x CH 47 Chinook (SUA), parașutiști, forțe pentru operații speciale și Formația de acrobație "Iacării acrobați";
16:40 - Încheierea evenimentului.
Intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 09:30.
Se asigură opțiuni de transport pe ruta Constanța – Aeroport și retur, la fiecare 30 de minute, întreaga zi, de către operatorul de transport TranSEvren. Prețul unui bilet este de 13 lei/sens, cu următoarele stații: Constanța - Parc, Constanța - Kaufland, Constanța - Casa de Cultură, Constanța – Șaguna, Constanța - Trocadero, Constanța - Școala Spectrum, Constanța - Dacia, Constanța - Tomis III, Constanța - Boema, Constanța - Scapino, Tomis Plus, Ovidiu – Profi, Ovidiu - Celsy, Mihail Kogălniceanu – Kartali, Mihail Kogălniceanu – IAS, Aeroport. Pentru mai multe detalii rugăm publicul să acceseze https://transevren.ro/contact/ .
Mistral Tours & Events asigură transport pentru public astfel:
- 1 microbuz pus la dispoziție;
- plecări dimineața la orele 08:30, 09:30 și 10:30;
- retur seara, la orele 17:00, 17:30, 18:00 și 18:30;
- pret bilet 15 lei/persoană/sens;
- plecare din zona Rompetrol bvd. Tomis, la intersecția cu bvd. Aurel Vlaicu (vaporaș), în față showroom Alicante;
- debarcare la retur în stație la China Mall Brotăcei;
- pentru înscrieri, îî rugăm pe cei interesați să trimită mesaj la numărul de telefon +40728 281 679, cu menționarea orei la care doriți să călătoriți;
- număr maxim de persoane pe sens, 20 locuri.
Pentru participanții care sosesc la Constanța Black Sea Air Show cu autoturismul propriu, parcarea este asigurată gratuit. Pentru a vizualiza zona amenajată parcării și căile de acces, rugăm publicul să acceseze: https://www.mk-airport.ro/storage/Show_aviatic_2023/schema%20public.
Pentru cei care doresc să participe la Constanța Black Sea Air Show, în data de 05 august 2023, prezentăm programul evenimentului. Cea ...
Afla mai multe
ZIUA MARINEI ROMÂNE 
Programul evenimentelor organizate de Forțele Navale Române, în perioada 4-15 august 2023
Cea de-a 121-a aniversare a Zilei Marinei Române va fi sărbătorită printr-o serie de evenimente organizate de Statul Major al Forțelor Navale, în perioada 4-15 august, la Constanța, Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea și București.
După o absență de patru ani, cel mai mare spectacol naval din România va fi prezentat de marinari publicului prezent pe faleza din Constanța, marți, 15 august, începând cu ora 10.00. 
Exercițiul naval întrunit „Forțele Navale Române 2023” va avea loc, concomitent, marți, 15 august, la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea.
Programul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române va debuta la Constanța, vineri, 4 august, la ora 19.00, cu un spectacol susținut de Muzica Militară a Forțelor 
Navale, în Piața Ovidiu, după care va continua sâmbătă, 5 august, cu Ziua Porților Deschise în porturile Mangalia, Brăila și Tulcea.
La Constanța, Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanța este planificată sâmbătă, 5 august, orele 09.00-17.00, iar publicul va putea vizita navele militare maritime și fluviale, diferite 
standuri expoziționale cu armament, tehnică și echipamente cu specific de Marină, precum și standuri prezentate de ligile și asociațiile socio-profesionale ale marinarilor. În cadrul evenimentului, Regia Autonomă Monetăria Statului va lansa setul de medalii „Farurile care veghează coasta României de 
la Marea Neagră”, alcătuit din șapte piese care simbolizează, fiecare, farurile de la Mangalia, Tuzla, Constanța, Midia, Gura Portiței, Sfântul Gheorghe și Sulina.
Evenimentul „Săptămâna mării și a spiritualității marinărești”, circumscris obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, se va desfășura în perioada 7-11 august, la Constanța. Luni, 7 august, ora 19.00, 
Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un recital de piese din repertoriul marinăresc, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde publicul va putea vizita, de luni, 7 august, până joi, 10 august, 
orele 19.00-21.00, expoziția interactivă pregătită de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, 
Direcția Hidrografică Maritimă și Centrul 39 Scafandri. Pe pagina oficială a Forțelor Navale Române de pe Facebook, se desfășoară, în perioada 2-8 august, un concurs de cunoștințe generale despre 
profesia de scafandru militar, iar premiul oferit câștigătorilor va fi o scufundare, împreună cu scafandrii militari, în Portul Tomis, în cadrul unui atelier de scufundări, organizat de Centrul 39 
Scafandri, joi, 10 august, orele 10.00-16.00. Evenimentul „Săptămâna mării și a spiritualității marinărești” se va încheia, vineri, 11 august, cu premierea câștigătorilor concursurilor cu tematică de Marină, la bordul Navei-școală „Mircea”, Ambasadorul României sustenabile, începând cu ora 14.00.
Tot la Constanța, Forțele Navale Române organizează sâmbătă, 12 august, orele 20.00-21.00, un concert itinerant al Muzicii Militare a Forțelor Navale, în Stațiunea Mamaia, pe faleză, de la Piațeta 
Cazino, la Piațeta Perla, iar luni, 14 august, în intervalul orar 08.00-09.00, Ziua Recunoștinței va fi marcată printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc la Monumentul „Crucea Marinarilor” 
de pe faleză, în cadrul căruia vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor marinari.
La Mangalia, evenimentele organizate pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române debutează sâmbătă, 5 august, orele 09.00-14.00, cu Ziua Porților Deschise în Portul Militar Mangalia, iar la 
Cercul Militar Mangalia vor avea loc diferite activități interactive, organizate de Comenduirea Garnizoanei, în colaborare cu ligile și asociațiile socio-profesionale militare locale. Joi, 10 august, 
orele 19.00-20.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol în Piața Republicii din centrul Municipiului Mangalia, iar Ziua Recunoștinței va fi marcată, luni, 14 august, începând cu ora 
10.00, printr-un un ceremonial militar și religios, la Monumentul Marinarului și constructorului naval, din Portul Turistic. Marți, 15 august, orele 10.00-13.00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, 
în Portul Turistic Mangalia, în prezența Zeului Neptun, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești, iar de la ora 21.00 marinarii se vor retrage cu torțe.
La Brăila, publicul este invitat sâmbătă, 5 august, orele 09.00-14.00, pe faleză, pentru a vizita navele militare fluviale și expozițiile de tehnică, armament și echipamente de Marină. Marți, 8 august, 
orele 19.00-20.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va oferi un spectacol publicului brăilean, în Parcul Monument, iar luni, 14 august, militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor depune 
coroane de flori în memoria eroilor marinari, în cadrul unui ceremonial organizat în Portul Militar 
Brăila. Ziua Marinei Române va fi sărbătorită marți, 15 august, orele 10.00-13.00, pe faleza municipiului, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri 
marinărești, iar de la ora 20.30 marinarii se vor retrage cu torțe, pe traseul Primăria Brăila – Grupul 329 Logistic Brăila.
La Tulcea, navele militare fluviale își vor aștepta vizitatorii sâmbătă, 5 august, orele 09.00- 14.00, pe faleza centrală, unde vor fi organizate și expoziții interactive de tehnică, armament și 
echipamente specifice de Marină. Miercuri, 9 august, orele 19.00-20.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va fi prezentă pe faleza din Municipiul Tulcea pentru a susține un concert cu piese muzicale 
din repertoriul marinăresc, iar luni, 14 august, marinarii militari vor depune coroane de flori în memoria eroilor marinari, în cadrul unui ceremonial organizat în Portul Militar Tulcea. Ziua Marinei 
Române va fi sărbătorită marți, 15 august, orele 10.00-13.00, pe faleza municipiului, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești.
La Galați, duminică, 6 august, orele 08.00-09.00, este planificat un ceremonial militar și religios, în Cimitirul Eternitatea, pentru comemorarea eroilor, după care, în intervalul orar 09.00-
13.00, publicul gălățean este invitat, pe faleză, să viziteze navele militare fluviale și expoziția interactivă de tehnică navală și de infanterie marină. Marți, 15 august, orele 14.00-16.00, Ziua 
Marinei Române va fi sărbătorită pe faleza din Galați, printr-un exercițiu naval prezentat de către militarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”.
La București, evenimentele organizate pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române vor avea loc la Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB) și în Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrău), 
zona Debarcader. La ARCUB, în Centrul Vechi al Capitalei, Forțele Navale Române prezintă, în perioada 11-15 august, orele 17.00-22.00, o colecție de pictură cu tematică Marină, semnată de 
Alexandru Ghinea, precum și o expoziție interactivă de noduri și lucrări de matelotaj, machete de nave, faruri și diferite obiecte specifice de Marină. Muzica Militară a Forțelor Navale va susține 
vineri, 11 august, orele 20.00-21.30, pentru publicul bucureștean, un spectacol itinerant, pe traseul Piața Roma (Statuia Lupoaica) – ARCUB – Strada Lipscani – Sediul Băncii Naționale a României. 
Marți, 15 august, începând cu ora 09.00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul „Regele Mihai I” 
(Herăstrău), zona Debarcader.
ZIUA MARINEI ROMÂNE Programul evenimentelor organizate de Forțele Navale Române, în perioada 4-15 august 2023 Cea de-a 121-a aniversare...
Afla mai multe
VREI SĂ FACI SCUFUNDĂRI ÎMPREUNĂ CU SCAFANDRII MILITARI?
VREI SĂ FACI SCUFUNDĂRI ÎMPREUNĂ CU SCAFANDRII MILITARI?
Afla mai multe
La mulți ani camarazilor din Divizionul- 146 Nave Minare-Deminare!
Bun cart înainte! 
#corpulmaistrilormiltaridemarina
La mulți ani camarazilor din Divizionul- 146 Nave Minare-Deminare! Bun cart înainte! #corpulmaistrilormiltaridemarina
Afla mai multe
Azi, 1 august este ziua camarazilor tanchisti din Armata României !
LA MULTI ANI!
Azi, 1 august este ziua camarazilor tanchisti din Armata României ! LA MULTI ANI!
Afla mai multe
La, 1 august, este ziua în care îi sărbătorim pe camarazii structurilor EOD.
  Sunt militarii specializați care se ocupă de neutralizarea și distrugerea munițiilor și a dispozitivelor explozive improvizate.
 La mulți ani !
La, 1 august, este ziua în care îi sărbătorim pe camarazii structurilor EOD. Sunt militarii specializați care se ocupă de neutrali...
Afla mai multe
Ziua Imnului Național al României 
  Pe 29 iulie, în timpul Revoluţiei de la 1848, ″Deşteaptă-te române!″⁣ a fost cântat pentru prima dată în mod oficial.
″Deşteaptă-te române!″⁣ a fost intonat oficial pentru prima dată la 29 iulie 1848, în cadrul unei manifestări organizate în Grădina Publică din Râmnicu Vâlcea, în prezent Parcul Zăvoi, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă.
″Deşteaptă-te române!″⁣ a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol. A fost cântat, însă, în timpul revoltei de la Braşov, din 15 noiembrie 1987 şi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, ″⁣Deşteaptă-te române!″⁣ a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Astfel, în forma actuală, Constituţia prevede, prin Articolul 12, că imnul naţional este ″⁣Deşteaptă-te române!″⁣, acesta fiind considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului
Sursa: Agerpres
Ziua Imnului Național al României Pe 29 iulie, în timpul Revoluţiei de la 1848, ″Deşteaptă-te române!″⁣ a fost cântat pent...
Afla mai multe
Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și de acordare a primului grad militar absolvenților Promoției 2023, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100”.
#corpulmaistrilormilitaridemarina
#membriiLMMM
Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și de acordare a primului grad militar absolvenților...
Afla mai multe
Promoția 2023 de Maiștri Militari de Marină, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100” la început de carieră!  

  Pe poarta Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale, au ieșit foarte tinerii camarazi de profesie și armă – absolvenți ai promoției 2023 – pornind deja pe drumul care duce către flotă, urmând să intre cât de curând în marea familie a maiștrilor militari marinari. 
Să-i primim cu respect, dar și cu dorința de a le fi cu adevărat aproape, înlesnindu-le astfel intrarea rapidă în „meridianul” profesional.
Alături de noua promoție de tehnicieni militari de marină, la festivitatea de absolvire, s-a aflat președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină M.m.p(r) Leonard Marius Deaconeasa însoțit de M.m.p (r) Gheorghe Vlad, care au oferit diplome de excelență șefilor de promoție pe specialități alături de tradiționala urare “Bun cart înainte”
#membriLMMM
#corpulmaistrilormilitaridemarina
Promoția 2023 de Maiștri Militari de Marină, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100” la început de carieră! ...
Afla mai multe
„Observatorul militar” numărul 28 - Citiți, ca să știți!

http://presamil.ro/ultimul_nr/
„Observatorul militar” numărul 28 - Citiți, ca să știți! http://presamil.ro/ultimul_nr/
Afla mai multe
Liga Maistrilor Militari de Marină dorește mult succes în activitate maistrului militar principal Marius Irimia, care a preluat, de la data de 1 iulie, atribuțiunile funcției de Maistru militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale!
Liga Maistrilor Militari de Marină dorește mult succes în activitate maistrului militar principal Marius Irimia, care a preluat, de la d...
Afla mai multe
Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează vineri, 28 iulie, începând cu ora 10:30, pe platoul din incinta unității, festivitatea de absolvire și de acordare a primului grad militar absolvenților Promoției 2023, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100”. 
În cadrul ceremoniei, 88 de absolvenți școlarizați pentru Forțele Navale Române, vor primi gradul de maistru militar clasa a V-a, patru absolvenți școlarizați pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale vor fi primi gradul de maistru militar clasa a IV-a, 13 de absolvenți, școlarizați pentru Poliția de Frontieră vor primi gradul de agent de poliție, iar 8 absolvenți, școlarizați pentru Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vor primi gradul de maistru militar clasa a IV-a. Cei 113 absolvenți primesc repartiție în unități militare din Forțele Navale Române, Ministerul Afacerilor Interne și din Serviciul de Telecomunicații Speciale. 
Șeful promoției de anul acesta, maistru militar clasa a V-a Silviu Păun, are 28 de ani, este din Cobadin, județul Constanța și a urmat cursurile specialității Radiolocație navală. Anterior absolvirii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, M.m. V Silviu Păun a urmat cursurile Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, fiind licențiat și având diploma de masterat în specializarea Ecologie și protecția mediului. A activat, timp de patru ani, ca inspector de siguranță și sănătate în muncă în cadrul Primăriei Cobadin, înainte de a susține examenul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în anul 2021. 
Pe durata cât a fost elev al școlii, M.m. V Silviu Păun s-a remarcat, constant, prin rezultate deosebite, fapt care prefigura reușita obținerii titlului de șef al promoției. Mai departe, M.m. V Silviu Păun a optat pentru o funcție la bordul fregatei „Regina Maria”, unde își dorește să aducă valoare echipei prin cunoștințele acumulate și să se perfecționeze, ca maistru militar de marină, alături de unul dintre echipajele de elită ale Forțelor Navale Române. 
La festivitate, vor fi prezenți Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Statului Major al Apărării, conducerii Gărzii de Coastă, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, comandanți de unități și mari unități, precum și familiile și prietenii absolvenților.
Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Na...
Afla mai multe
Acordarea premiului „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi”
  Acordarea premiului ,“ Maistrul militar Gheorghe Cătălin Rădoi”, este considerat un gest camaraderesc de înaltă ținută morala făcută de adunarea generală a membrilor Ligii Maistrilor Militari de Marina.
  Acest lucru dovedește respectul pe care această asociație îl arată eroilor noștri, fără a trece cu vederea eforturile depuse în procesul formării de către tinerii ce si-au propus ca drum în viață profesia de maistru militar de marină.
  Ieri 24 iulie 2023, în Sala de Festivități a Forţelor Navale în prezența intregului efectiv de elevi de anul doi, președintelui ligii M.m.p.(r) Leonard Marius Deaconeasa a acordat premiul de merit semestrial.
  Beneficiarul este unul dintre elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale “ Amiral Murgescu” aflat la sfârșitul perioadei de pregătire în anul II. 
  Semestrul II al anului de învățământ 2022-2023 a scos în evidență apreciatele rezultate obținute de către elev caporal Păun Silviu Andrei.
Premiul „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” a devenit tradiție, fiind un omagiu adus nemuririi unui erou căzut, din păcate, la datorie. 
  Slt (pm) Cătălin Rădoi, militar în Forțele Navale pentru Operații Speciale,care și-a pierdut viața în tragicul accident aviatic din iulie 2010, de la Tuzla. 
   Toți cei care îi păstrează vie memoria își amintesc despre acest tânăr că era prin sine însuși o forță, un om cu o voință și o determinare ieșite din comun și care reușea, de cele mai multe ori, să ridice orice făcea la nivelul excelenței.
  Pentru a păstra vie flacăra acestor valori care l-au făcut remarcabil pe militarul Cătălin Rădoi, d-na plutonier major Mariana Radoi și Liga Maiștrilor Militari de Marină premiază, de două ori pe an viitorii maiștri militari de marină cu bursa care îi poartă numele. 
Îl felicităm și îi urăm mult succes în cariera aleasă, cea de maistru militar în Forțele Navale Române!
 #membriiLMMM
#corpulmaistrilormilitaridemarina
#SMMM
Acordarea premiului „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” Acordarea premiului ,“ Maistrul militar Gheorghe Căt...
Afla mai multe
25 iulie - Ziua Radiolocaţiei
La multi ani cu realizari profesionale tuturor camarazilor care si-au desfasurat si isi desfasoara activitatea in domeniul radiolocatiei atat pe uscat cat si la bordul navelor militare !
#corpulmaistrilormilitaridemarina
#membriLMMM
25 iulie - Ziua Radiolocaţiei La multi ani cu realizari profesionale tuturor camarazilor care si-au desfasurat si isi desfasoara activitat...
Afla mai multe
23 iulie- ZIUA PRESEI MILITARE!!
LA MULŢI ANI jurnaliştilor militari oriunde v-aţi afla!!
  Vă mulţumim că aţi fost întotdeauna lângă noi, fie pe vreme bună sau furtuni, la bine şi la greu!! Nu este uşor să fii lângă marinarii militari, să le înţelegi profesia, şi dragostea de mare şi navă. 
  Voi, sunteţi parte a echipajului nostru şi vă mulţumim!!
23 iulie- ZIUA PRESEI MILITARE!! LA MULŢI ANI jurnaliştilor militari oriunde v-aţi afla!! Vă mulţumim că aţi fost întotdeauna l...
Afla mai multe
20 iulie - Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

 La mulți ani, camarazilor din Forțele Aeriene Române, piloților și personalului tehnic de la grupul de elicoptere din Forțele Navale ! 🇷🇴
Cer senin!
#corpulmaistrilormilitaridemarina
20 iulie - Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene La mulți ani, camarazilor din Forțele Aeriene Române, piloților și person...
Afla mai multe