• Foto-2

  • - CRED în datoria de a apăra teritoriul şi interesele României în orice situaţie. -

  • - CRED în obligaţia mea de a respecta cu stricteţe legile statului român. -

  • - CRED în dreptul la libertate şi siguranţă a fiecărui cetăţean al patriei noastre. -

  • - CRED în libertatea de gândire şi conştiinţă, în viaţa privată şi de familie a oricărui om. -

  • - CRED că omul trebuie să moară aşa cum s-a născut - liber şi egal în demnitate şi drepturi. -

  • - Să-mi ajute Dumnezeu ca această credinţă să nu dispară niciodată. -

Regata Marilor Veliere se întoarce la Constanța între 8 și 11 septembrie

Scris de Eremia

Pentru că prima ediție, cea din 2014, a fost un adevărat succes, Regata se întoarce în acest an în România. Iar partea cu adevărat interesantă e faptul că portul din Constanța va fi cel care deschide anul acesta evenimentul.

Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, în perioada 8 – 11 septembrie sunt așteptate în portul Constanța 15 veliere din 6 țări, care urmează să plece mai departe spre Rusia și mai apoi spre Bulgaria. Ca să înțelegeți și mai bine programul, îl puteți consulta .

Printre cele 15 veliere se regăsesc atât nave care revin în România datorită succesului din 2014, dar și 6 nave noi. O altă noutate a acestei ediții este că vom adaugă la conceptul acestui eveniment și diversitatea culturală specifică Dobrogei: muzica, dansurile, artizanatul și gastronomia fiecărei etnii dobrogene vor fi prezente în cele patru zile pentru a completa spectacolul oferit de nave și de echipaje.

Comparativ, în urmă cu doi ani au ajuns în Constanța 13 veliere, 1.500 de membri de echipaj și peste 100.000 de vizitatori pe întreaga durată a evenimentului. Tocmai de aceea Sail Training International a decis ca în acest an startul regatei să se petreacă în portul din România. Ba mai mult, acest lucru urmează să se întâmple exact în ultimul weekend al vacanței școlare, oferind un motiv tocmai bun celor mici de a veni în Constanța, însoțiți de părinți, pentru a vizita navele prezente în port.

Despre cele 14 veliere prezente în România în acest an vă putem spune că sunt din Rusia (opt la număr), România (două), Bulgaria (două), Italia, Polonia și Spania (câte una din fiecare stat). De asemenea, navele sunt din fiecare clasă de la A la D, unde A înseamnă că au velatură tradițională cu peste 40 de metri lungime totală, B înseamnă nave cu velatură tradițională sub 40 de metri lungime totală, cele de clasa C sunt nave cu velatură modernă sub 40 de metri, iar cele din clasa D au velatură modernă sub 40 de metri, cu velă spinnaker.

Informații suplimentare despre fiecare navă în parte vă așteaptă  însă noi vă recomandăm să veniți în Constanța între 8 și 11 septembrie, pentru că cel mai frumos ar fi să faceți cunoștință personal cu ele.

Nu uitați să urmăriți activitatea de pe blog în următoarea perioadă pentru că vă vom ține la curent cu tot ce se întâmplă în cadrul competiției!

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International. Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Administrației Porturilor Maritime Constanța.

http://regatamarilorveliere.ro/regata-marilor-veliere-constanta-8-11-septembrie/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.