Pe data de 25 octombrie 2014 s-a încheiat „Salonul Național de Modelism Militar editia a- VII-a” desfășurat la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, unde am participat alături de alți împătimiți ai domeniul modelistic.

Acest tip de activitate se adresează tuturor celor interesați de istorie, de progresul social și tehnologic, dar și de aspectul vizual al modelului prezentat și realizat cu o bună cunoaștere  a tehnicilor de vopsire și camuflare.

 În cadrul salonului am avut ocazia să văd lucrări și să cunosc oameni ce practică modelismul din alte domenii cum ar fi: aviatie, blindate ,feroviare dar și diorame cu figurine realizate cu mult talent.

M-am simțit onorat de a fi apreciat pe domeniul marină, unde am participat cu trei lucrări, primind medalia de aur din partea „Gruppo Modellisti Centumcellae – Civitavecchia”, asociație modelistică din Italia, pentru marină.

La încheiere am lansat o invitație tuturor modeliștilor prezenți, de a participa la „Cupa Tomis” ediția inaugural, care se va desfășura în perioada 08 – 16. august 2015, la Muzeul Marinei Române, activitate organizată de Liga Maiștrilor Militari de Marină

         Am atasat mici filmulete cu machetele din expozitie

http://www.youtube.c…h?v=ZsxLw9JaleE

http://www.youtube.c…h?v=xwSfONqcWJ8

dar și încheierea Salonului de Modelism.

http://www.youtube.c…h?v=GEhHtN2BDNo     realizate de unul din participanti.

M.m.p. Gabriel EREMIA

 

 

Leave a Reply