Preşedintele Barack Obama a nominalizat-o pe femeia cu cel mai mare grad din marină să preia comanda Forţelor Navale americane din Europa. Amiralul Michelle Howard va prelua, în cazul în care va fi confirmată în funcţie, şi comanda Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, Italia. Amiralul Howard a absolvit Academia Navală din Annapolis, Maryland, în 1982.

A fost prima femeie afro-americană care a primit comanda unui vas de luptă şi, ulterior, a fost cea care a coordonat operaţia antipiraterie care l-a eliberat pe căpitanul Richard Phillips, răpit de piraţii somalezi. De altfel, toată această operaţie a devenit ulterior subiectul unui film care s-a numit Captain Phillips. De asemenea, Howard a fost prima femeie care a atins gradul de amiral cu patru stele şi a declarat că s-a confruntat cu prejudecăţi încă de la începutul carierei ei.

Colegii săi consideră că ofiţerul şi-a construit această carieră militară angajându-se în cele mai grele misiuni şi însărcinări. Anterior, ea a ocupat şi funcţia de adjunct al comandantului operaţiilor navale în marina americană.

În cazul confirmării nominalizării, Howard urmează să îl înlocuiască pe amiralul Mark Ferguson, care ocupă funcţia de comandant al NAVEUR din 2014.

https://www.facebook.com/OBSERVATORULMILITAR

Leave a Reply