Începute pe 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) și finalizate pe 7 ianuarie (Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul), Sărbătorile de Iarnă ne-au captat atenția tuturor, efortul de a respecta tradiția resimțindu-se atât prin luarea în greutate, cât și prin accentuata golire a propriilor visterii.

Înainte de a ne îndrepta atenția spre alte și alte probleme strict legate de existența cotidiană a fiecăruia dintre noi – mai ales că semne bune anul nu prea are – să privim puțin în urmă, comentând, noi în sens pozitiv, iar dumneavoastră cum vă va fi vrerea, activitățile ligii desfășurate în spiritul acestor atât de frumose sărbători:

*Mult așteptatul Moș Crăciun a răspuns, așa cum o face cam de prin anii ‘92 încoace, la rugămintea noastră de a se întâlni cu copiii membrilor ligii, aducându-le acestora darurile mult dorite. Anul acesta au fost prezenți la întâlnirea cu Moșul peste o sută de prichindei, fiecare dintre ei fiind pregătit să-i spună îndrăgitului personaj de poveste că a fost cuminte, că știe o poezioară sau un cântecel. N-au putut face decât foarte puțini acest lucru deoarece Moșul s-a arătat prea grăbit pentru a ajunge și la alți copii, dar cei care au reușit au făcut-o cu mult „simț artistic”!

 *După întâlnirea cu copiii membrilor ligii, blajinul Moș Crăciun a poposit și în casele vârstnicilor noștri veterani, unde, chiar dacă de la an la an numărul lor este mai mic (prin anii ‘91 erau în evidența ligii 68 de persoane, iar acum, la finalul lui 2013, doar 4!), a fost întâmpinat cu bucuria și nostalgia anilor tinereții.

 

 

 *Cele 35 de familii care au dat curs chemării ligii de a participa împreună la sărbătoarea întâmpinării Anului Nou, nu au avut ce regreta…Totul a fost minunat, personalul restaurantului „Diplomatic” (zona Abator) întrecându-se pe sine. Voia bună, dansul, glumele, obiceiurile românești susținute de colindătorii sosiți în miez de noapte, toate au contribuit la rămânerea cu amintiri frumoase despre această petrecere specifică nopții punte între ani.

 

2 Responses

  1. Dacă mult mai mulţi dintre membrii ligii – şi aici îi am în vedere pe cei pricepuţi şi cu posibilităţi de a a naviga pe internet – ar dovedi un dram de interes faţă de activităţile acestei asociaţii, ar fi cu totul altceva! E chiar atât de bine să nu-ţi părăseşti carapacea, iar de aocolo să te faci că nu vezi şi nu auzi? Uşor, da, însă nu cred în ruptul capului că e şi bine!…

Leave a Reply