Fregata “Regina Maria” pleacă din portul Constanţa duminică, 10 iulie, pentru a participa la Exerciţiul multinaţional BREEZE 16, care se desfăşoară în perioada 11-17 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Din partea Forţelor Navale Române, la Exerciţiul BREEZE 16, mai participă Dragorul Maritim “Sublocotenent Alexandru AXENTE” (DM-30), care, în perioada 1-27 iulie, se află în compunerea grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), precum şi Nava Purtătoare de Rachete “Lăstunul” (NPR-190).

Navele militare româneşti fac parte din pachetul de forţe puse la dispoziţia Alianţei Nord Atlantice de către ţara noastră, iar participarea marinarilor militari români la exerciţiile NATO asigură consolidarea interoperabilităţii echipajelor navelor cu structurile militare similare ale partenerilor.

****

Fregata Regina Maria” are un echipaj alcătuit din 240 de militari şi este comandată de comandorul Marian CIOBOTARU, iar Nava Purtătoare de Rachete “Lăstunul” are un echipaj alcătuit din 60 de militari, aflaţi sub comanda căpitan-comandorului Marius BĂDULESCU.

Biroul informare şi relaţii publice

Leave a Reply