Beneficiari prin bunăvoinţa conducerii LMMM, maiștri militari marinari care își desfășoară activitatea profesională la bordul navelor de la Dunăre, sau care au statul pe pensionari, sunt încântaţi să citească TIMONA, ziarul editat de ligă, iar acest lucru se pretrece la fiecare ieșire de sub tipar a respectivei publicații. Ne mirăm chiar, cum de a reuşit să ţină pasul şi să apară aproape lunar, mai ales că ne aflăm într-o perioadă când publicaţiile de marină o duc greu, mulţi sponsori se retrag, conţinutul unora a devenit pueril sau prea tehnic legat de specialitatea autorilor. Dacă la începuturi în paginile Timonei îşi exprimau gândurile sau cunoştinţele un număr redus de maiştri, subofiţeri, ofiţeri sau alţi specialişti, de multă vreme materialele sunt mai diversificate. Acum scriu tineri şi tinere, specialişti din diverse domenii. Cunoaştem că revista a început să fie invidiată chiar acum în situaţia de criză culturală şi financiară prin care trec majoritatea publicaţiilor. Fără să exagerăm, Timona nu putea ţine pasul şi poate se pierdea pe drum fără inima lui nea Mitică – M.m.p. (r) Dumitru Mihăilescu. Este un adevăr, trebuie să recunoaștem.

      Aflăm că pe 22 februarie va avea loc adunarea generală a LMMM. Dacă în ordinea de zi aveţi şi subiectul Timona – sperăm la o analiză echilibrată şi obiectivă. Rezultatul nu poate fi decât păstrarea în conducerea publicaţiei Timona a celui care a creat-o şi a adus-o până aici, devenind an de an mai bună, mai interesantă, mai diversă. În colectivul de conducere a revistei este necesar, într-adevăr, un sprijin tineresc, dar să fie valoros, pentru că ne-am săturat de cârcotaşi şi vorbitori. Este corect ca în cuprinsul revistei să poată scrie orice membru al ligii, dacă materialele sunt de interes. Trebuie evitat ca o persoană să semneze prea multe articole în acelaşi număr. Ne-am bucura dacă aţi ţine cont şi de părerea colegilor dumneavoastră de la fluviu, care aşteaptă de fiecare dată să savureze această revistă a maiştrilor de marină. Vă mulţumim.

        În numele maiştrilor militari de marină din garnizoana Brăila,

                                                                                                                       M.m.(r) Petre Maravela

One Response

  1. Mulțumesc pentru aprecieri, domnule Maravela! În privința apariției pe mai departe a Timonei, nu cred că vor fi probleme. Cel puți așa îmi place să cred! Singurul aspect ce ar putea perturba ritmicitatea apariției, ar fi propria-mi stare de sănătate, care, contrar voinței mele, „semne bune nu prea are!”. Să sperăm că nimic nu se va interpune în calea lucrurilor ce și-au dovedit valabilitatea în timp…

Leave a Reply