Statul Major al Forţelor Navale

Centrul 39 Scafandri                    

20 octombrie 2014

Persoană de contact: Lt. Constantinescu Consuela

Telefon: 0721588087

E-mail: um02145@navy.ro

Centrul de Scafandri din Constanța își deschide porțile joi, 23 octombrie 2014, între orele 09.00 – 14.30, pentru a fi vizitat de elevii din școlile și liceele din Constanța, în scopul promovării profesiei de scafandru militar, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la acțiunile de eliberare a teritoriului național, purtate de armata României în cel de-al Doilea Razboi Mondial și al sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie.

 

Pe parcusul traseului stabilit de organizatori vizitatorii vor putea vedea expozitii de tehnică și echipamente folosite de scafandrii militari în misiunile de menținere a păcii și a siguranței naționale. De asemenea vor fi prezentate și sălile de cursuri și laboratoarele unde se pregătesc și se formează viitorii scafandri.

Pe bază de voluntariat  elevii pot desfășura unele activități practice precum luarea unor poziții de tragere și a liniei de ochire, montarea și demontarea unui detentor și a vestei de salvare pe butelia de aer.

 

 Jurnaliştii interesaţi să participe la această activitate  sunt rugaţi să trimită cererile de acreditare până la data de 22 octombrie, ora 12.00, pe adresa de e-mail: um02145@navy.ro.
     

Relaţii publice Centrul 39 Scafandri

Leave a Reply